Hem NyheterVinnyhet Sommarsläpp: Salvaje 2020

Sommarsläpp: Salvaje 2020

av Livets Goda

Nu lanseras Salvaje Syrah Roussanne – ett vin med inspiration från norra Rhône, framställt helt utan processmedel eller tillsatser. Årgång 2020 släpps i Systembolagets tillfälliga sortiment den 6 juli.

Salvaje 2020
Art.nr: 91240
Pris: 129 kr
Druvsorter: 95 % Syrah, 5 % Roussanne
Alk.: 13,5 %
Ursprung: La Quebrada Vineyard, Casablanca, Chile

Salvaje är det första naturvinet från chilenska ekoproducenten Emiliana Organic Vineyards och 2020 är den sjätte årgången som lanseras. Druvorna till Salvaje odlas vid foten av de chilenska kustbergen i Casablanca-dalen, där rankorna växer 380 m.ö.h i sydvästlig sluttning. Här är marken väldränerad och består av djup sandig blandjord. Casablancas kustnära läge påverkar druvorna positivt med svalkande vindar och dimmor från Stilla havet och Humboldtströmmen.

Vad är ett naturvin?
Naturlig vinmakning innebär att druvorna odlas ekologiskt eller biodynamiskt (utan kemiska bekämpningsmedel eller kemiskt gödsel) och jäser med hjälp av naturligt förekommande jäst. Inga tillsatser får förekomma, med undantag för en liten mängd sulfit. Vinet får heller inte utsättas för hård mekanisk påverkan. Att tillverka ett bra naturvin är ett tidskrävande arbete, där en hög druvkvalitet och renlighet är a och o. Det finns ingen certifiering eller officiell märkning för naturvin, men gemensamt för alla naturvinsproducenter är strävan efter en så liten påverkan som möjligt på vinet.

Emiliana Organic Vineyards
Vinhuset Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och är i dag världens största producent av ekologiska viner. Emilianas arbete baseras på två grundläggande principer: omsorg om miljön och respekt för de anställda. Läs gärna mer här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING