Hem Nyheter Sömn ger livets bästa stunder

Sömn ger livets bästa stunder

av Livets Goda

Vikten med att bra sömn är stor för varje individ. Antalet timmar som man bör sova för att skapa ett eget välmående kan variera från person till person men huvudsaken är att sömn tillsammans med en bra kost är livets absoluta måsten.

Artikeln är i samarbete med Bättrenätter

Enligt senaste forsning och statistik lider många svenskar av sömnsvårigheter i olika grad. Olika tips, rekommendationer och lösningar för en bättre sömn dyker upp i media med jämna mellanrum. En av de viktigaste delarna i en sådan lösning är att ha en bra säng och en minst lika bra kudde. Den här länken leder till en affär med breda sortiment för båda sömnkomponenterna –https://www.battrenatter.se/kudde.html.

Är kudden viktig?

Många menar att sängen är sömnens kung, att det är den du bör fokusera på ifall du lider av sömnsvårigheter och visst är det så. Men kudden är minst lika viktig, speciellt om du har en stel nacke.

Inte för mjuk och inte för hård, inte för hög och inte för låg – så ska den vara. Med andra ord ska kudden vara precis lagom i enlighet med dina specifika preferenser och behov. Samma gäller också sängen men om den pratar vi under nästa rubrik.

Anpassa sängen till dina behov

Kuddens betydelse är utan tvekan stor men utan en bra säng och madrass kommer du inte att kunna sova gott. Att investera i en skräddarsydd madrass är något som många experter rekommenderar. Den kan vara dyr men investeringen lönar sig i längden då den påverkar ens sömn och sömnkvalitén. Ifall du har ryggproblem är det bäst att konsultera med en specialist innan du beställer en madrass för att få tips och råd om hur denna ska vara.

Om du inte lider av några sådana problem kan du bara gå in i en affär och provligga olika sängar innan du gör ditt slutgiltiga köpbeslut. Ta gärna med dig en vän eller partner som extra hjälp.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING