Sorellina är här - modernt italienskt kök när lillasyster kommer hem

Livets Goda 16 May, 2018
Mat och Restaurang Sorellina heter det senaste tillskottet av restauranger i Göteborg. Menyn kretsar kring Italienska moderna rätter, väl förankrade i en italiensk tradition men med modern internationell touch. Sorellina kompletterar också en italiensk mattrilogi i stadens gastronomi.

Fotograf:©Erik Nissen Johansen 

Den populära italienska restaurangfamiljen som består av Nonna respektive Enoteca di Signore i Göteborg växer. Det är lillasyster som återvänder hem efter en längre resa ute i världen. En lillasyster som hämtar inspiration från såväl USA som Frankrike, och vars resor kommer att influera det italienska kökets smaker. Sorellina blir därmed sist ut i en italiensk trilogi – där restaurangerna är tänkta att komplettera varandra.

– Sorellina ska präglas av en avslappnad atmosfär, matglädje baserad på modern matlagning med stark förankring i de italienska smakerna. Jag är inte rädd för att sticka ut, vi kommer inte att laga och presentera traditionell italiensk mat på klassiskt vis här utan tänker internationellt och modernt, säger köksmästare Christian Johannessen, som själv har erfarenhet som kock från hela världen, bland annat Michelinbelönad Passage 53 i Paris.

I de nyrenoverade lokalerna på Västra Hamngatan slås besökarna omedelbart av den nära tio meter långa bardisken gjord av marmor från Verona. Och en ännu längre vinhylla bakom bardisken. Inredningen präglas annars av både lekfullhet och värme. Så är också tanken att Sorellina ska ha en välkomnande chosefri atmosfär öppen för alla.

Sorellina kommer att erbjuda en dagens meny serveras mellan 11-16, och därefter en kvällens meny från 16 till sent. Restaurangen är öppen hela dagen, och välkomnar lika mycket den som vill sätta sig med laptop och lite antipasto och jobba en stund vid den långa bardisken som affärsluncher, romantiska middagar eller större sällskap vid de tilltagna långborden med höga bekväma pallar.

Göteborg har ett stort utbud av italienska restauranger, men Christian Johannessen tror att Sorellina har en plats att fylla:

– Vi tror absolut att vi med bra modern mat med internationell touch, en säsongsanpassad meny baserad på italienska smaker och nordiska råvaror och en bred vinlista med riktigt bra italienska viner bjuder på något som saknas på stadens restaurangkarta.


Henrik Persson ny sälj- och marknadschef för High Coast Single Malt Whisky

Whisky och Bourbon Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky…
19 Sep, 2018

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet