Sorellina är här - modernt italienskt kök när lillasyster kommer hem

Livets Goda 16 May, 2018
Mat och Restaurang Sorellina heter det senaste tillskottet av restauranger i Göteborg. Menyn kretsar kring Italienska moderna rätter, väl förankrade i en italiensk tradition men med modern internationell touch. Sorellina kompletterar också en italiensk mattrilogi i stadens gastronomi.

Fotograf:©Erik Nissen Johansen 

Den populära italienska restaurangfamiljen som består av Nonna respektive Enoteca di Signore i Göteborg växer. Det är lillasyster som återvänder hem efter en längre resa ute i världen. En lillasyster som hämtar inspiration från såväl USA som Frankrike, och vars resor kommer att influera det italienska kökets smaker. Sorellina blir därmed sist ut i en italiensk trilogi – där restaurangerna är tänkta att komplettera varandra.

– Sorellina ska präglas av en avslappnad atmosfär, matglädje baserad på modern matlagning med stark förankring i de italienska smakerna. Jag är inte rädd för att sticka ut, vi kommer inte att laga och presentera traditionell italiensk mat på klassiskt vis här utan tänker internationellt och modernt, säger köksmästare Christian Johannessen, som själv har erfarenhet som kock från hela världen, bland annat Michelinbelönad Passage 53 i Paris.

I de nyrenoverade lokalerna på Västra Hamngatan slås besökarna omedelbart av den nära tio meter långa bardisken gjord av marmor från Verona. Och en ännu längre vinhylla bakom bardisken. Inredningen präglas annars av både lekfullhet och värme. Så är också tanken att Sorellina ska ha en välkomnande chosefri atmosfär öppen för alla.

Sorellina kommer att erbjuda en dagens meny serveras mellan 11-16, och därefter en kvällens meny från 16 till sent. Restaurangen är öppen hela dagen, och välkomnar lika mycket den som vill sätta sig med laptop och lite antipasto och jobba en stund vid den långa bardisken som affärsluncher, romantiska middagar eller större sällskap vid de tilltagna långborden med höga bekväma pallar.

Göteborg har ett stort utbud av italienska restauranger, men Christian Johannessen tror att Sorellina har en plats att fylla:

– Vi tror absolut att vi med bra modern mat med internationell touch, en säsongsanpassad meny baserad på italienska smaker och nordiska råvaror och en bred vinlista med riktigt bra italienska viner bjuder på något som saknas på stadens restaurangkarta.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet