Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Soyokafe gästspelar på Riche Fenix

Soyokafe gästspelar på Riche Fenix

av Livets Goda

Södermalmskrogen Riche Fenix presenterar ännu ett gästspel efter tidigare lyckade kvällar med bland annat Oskar Montano från 800 Grader och Korean Evening med kocktrion +82. Den 9 april är det dags för den japanska restaurangen Soyokafe att flytta in i köket på Riche Fenix för en kväll med omakase, japanska drinkar, musik och  andra kreativa inslag.

”Det känns sjukt kul att bjuda in gänget från Soyokafe. Bagi som driver Soyokaze Omakase och Soyokafe kommer hänga med mig i köket och slänga ihop maten, och Bagis dotter Jackie kommer stå i baren och hälla upp sake och andra japanska drycker. Det kommer bli otroligt”, säger William Carlström, kökschef på Riche Fenix.

Soyokafe är en japansk bar och restaurang i Stockholm, och en mer lättillgänglig version av systerkrogen Soyokaze Omakase som serverar exklusiv omakase sushi. Bägge krogar drivs av kocken Batjargal ”Bagi” Ochirbat, som tidigare bland annat varit köksmästare på Råkultur och Michelin-krogen Imouto.

”Jag har känt William sen han trillade in som ung praktikant hos mig på Råkultur, och det har varit otroligt kul att följa hans resa sedan dess. När Fenix hade Korean Evening i höstas kikade jag förbi och pratade med William om att vi borde göra något tillsammans igen, och här står vi!” säger Bagi Ochirbat från Soyokafe.

Matmenyn för kvällen är unikt framtagen och består bland annat av Lobster Ramen och Hamachi med en sås på miso och wasabi. Därtill fylls hela lokalen med japanska element. Konstnären Yoshiaki Koda formger unika menyer, en kurerad spellista av Tatsuya Shinkai spelas och i baren serveras sake, öl, och andra japanska drinkar.

Soyokafe gästspelar på Riche Fenix den 9 april från klockan 16:00.

RELATERAD LÄSNING