Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ateljé Gastrologik

Ateljé Gastrologik

av Livets Goda

Sedan 27:e oktober 2011 har man drivit Gastrologik på Artillerigatan 14 i Stockholm. Man har varje dag i snart 10 år jobbat hårt för att utvecklas och göra saker och ting lite bättre hela tiden. Utveckling ska vara konstant, man måste hela tiden framåt. När de öppnade dörrarna första gången 2011 var de 3 kockar i köket och 3 i matsalens servis. Idag 10 år senare är de ofta 25 personer som sitter ner och äter personalmat tillsammans.

Man har nu känt ett tag att för kunna fortsätta utveckla Gastrologik och ta nästa kliv framåt behöver restaurangen mer utrymme. Speceriet har funnits nästan lika länge som Gastrologik. Det började som en speceri-butik där man ville sälja de råvaror som de jobbade med inne på restaurangen. 2011 var det inte många Stockholmare som visste vad en Blomme-höna eller en Rödkulla-ko var för någonting så man tyckte det var en bra ide att lyfta fram det till konsumenten.

Intresset var stort och butiken blev inom kort en lunchkrog och rätt var det var en middagskrog också. Det fanns en stor efterfrågan av vällagad och prisvärd mat. Stockholm har utvecklats enormt som matstad under dessa år och utbudet av bra och prisvärd mat, lagad med respekt för råvaran och naturen är större än någonsin. Detta tycker man är bra och de känner att man kan fortsätta och bidra till utvecklingen på annat sätt. Så därför tog de beslutet att i och med julstängningen 2020 stänga Speceriet för gott. Fr.om den 15:e februari presenterar man Ateljé Gastrologik.

  • Ateljé – En arbetslokal för en konstnär, det kanske låter lite pretentiöst, men vi vill skapa ett rum som verkligen ska vara öppen för skapandet i alla dess former. Dagtid kommer köket att fungera som ett provkök till Gastrologik, kvällstid förvandlar vi det till ett serviskök för Ateljén. Matsalen i Ateljén kommer att fungera som en förlängning av
    matsalen på Gastrologik, men du bokar den unikt, bara för ditt sällskap. Så samma upplevelse, men i en helt egen matsal. Det kommer finnas möjlighet till att skräddarsy menyer/upplevelser och tillställningar för upp till 20 personer.
    Ateljén är även en matsal som vi med jämna mellanrum kommer använda för unika ”pop-ups”. Det kommer bli four-hands, chef-dinners, vin-middagar, producent-middagar och regelrätta gästspel, mm. En plats där vi vill kunna skapa och prova saker, vår egna lilla experimentverkstad helt enkelt, berättar – Anton Bjuhr och Jacob Holmström, ägare och grundare av Gastrologik.

”Det här är något som vi diskuterat länge, och helt plötsligt var tiden rätt. Nu ska kreativiteten flöda! Äntligen får vi bättre utrymme till skapande och utveckling av den dagliga verksamheten samt en lokal som kan transformeras om till vad vi vill, det känns ju hur spännande som helst.”
– Anton Bjuhr och Jacob Holmström, ägare och grundare av Gastrologik.

Självklart kommer Ateljé Gastrologik att nå sin fulla potential så fort vi blivit kvitt Covid-19 och de kan återgå till det nya normala. Men fram tills dess så går det bra att boka för max 4 personer per bord och inom ramarna för FHM rekommendationer.

För mer info titta in på ateljegastrologik.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING