Hem NyheterVinnyhet Special edition från Moulin Touchais – George Orwell 1984

Special edition från Moulin Touchais – George Orwell 1984

av Livets Goda

Moulin Touchais är inte bara ett vin, det är en resa genom historien av söta viner som började 1797 när vinbonden Touchais slog sig ner i Tigné i Loiredalen efter den franska revolutionen. 


George Orwells klassiska roman “1984” har verkligen satt sin prägel på både film, kultur och litteratur! Fastän den skrevs för mer än 70 år sedan, så är “1984” fortfarande en riktig tankeställare och en bok som fortsätter att beröra människor och att vara ständigt aktuell.

Nu släpper Moulin Touchais ett begränsat antal flaskor av årgång 1984 med denna etikett. Det gör de det som en hyllning till Orwells klassiska verk med ett citat ur boken. Vi har tagit hem 108 flaskor med denna unika special edition-label från 1984 – för alla samlare och jubilarer!

Touchais var en pionjär som 1817 gjorde den banbrytande upptäckten att det var möjligt att skapa ett utsökt, sött och ädelt vin av druvan chenin blanc. Metoden att skörda en del av druvorna tidigt för att bevara syran och sedan blanda dem med de senare plockade, mogna druvorna var fenomenal. Med detta i åtanke började han producera sina söta viner och varje år lade han undan några hundra lådor för framtiden. Med tiden, och med fler årgångar, grävde man flera källare för att rymma denna vinskatt.

Under andra världskriget murades källarna igen, men det var först på 1970-talet som de åter öppnades. En av världens mest fascinerande vinupptäckter gjordes och kallas än idag The secret cellars of Loire.

Moulin Touchais George Orwell 1984 
750 ml, art.nr 57088, 599 kr

RELATERAD LÄSNING