Specialbilaga om två skotska destillerier formade av sitt ursprung - Old Pulteney & anCnoc

Whisky och Bourbon Att njuta av en single malt whisky är så mycket mer än bara det som hällts upp i glaset. Få drycker i världen är i samma utsträckning formade av sitt ursprung, den unika plats som de härstammar från. Old Pulteney i Skottlands avlägsna och glesbefolkade nordöstra hörn är ett bevis på detta, sprunget ur en alldeles speciell miljö i fiskestaden Wick. Eller som i fallet anCnoc, från Knockdhu-destilleriet i Knock, Banffshire där flera faktorer tillsammans förklarar varför just denna plats valdes i slutet av 1800-talet.

I Whisky & Bourbons specialbilaga där vi provar oss igenom de två destilleriernas sortiment och berättar deras respektive historia så växer en bild fram av två stolta destillerier med unik identitet. Och kanske du njuter av din Old Pulteney eller anCnoc annorlunda efter det.

Du som är premiummedlem laddar ner specialbilagan >>> HÄR. Önskar du bli en del av vår värld så tecknar du dig för tjänsten som kostar 299 kronor för ett år och får då tillgång till ett stort antal specialutgåvor, nyhetsbilagor och artiklar i stort. Klicka >>> HÄR.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

 


Glen Moray Classic Peated - ytterst kvalitativ och välsvarvad whisky

Whisky och Bourbon Glen Moray Classic Peated Single Malt har legat på bourbonfat…
26 Apr, 2019

Årets första frilandsodlade färskpotatis

Mat och Restaurang Årets första frilandsodlade färskpotatis skördades kl 11.00 idag. Potatisodlare Jonas…
25 Apr, 2019

Nu återlanseras Innis & Gunns Mangoes on the Run – Mango IPA

Whisky och Bourbon I över 15 år har Innis & Gunn tillverkat öl…
23 Apr, 2019
Artikelarkivet