Hem NyheterNyhet WB Spirit of Hven torkar bort tårarna och ger bidrag till cancerforskning

Spirit of Hven torkar bort tårarna och ger bidrag till cancerforskning

av Livets Goda

Spirit of Hven är känt för sin ikoniska flaska med hållbart producerad sprit. Sedan varumärket föddes 2008 har flaskorna förseglats genom att doppas i vax, som sedan fått rinna ner längssidorna av flaskan, likt tårar på ett stearinljus.

I takt med att Spirit of Hven blivit mer internationellt känt, och tillgängligheten ökat i fler länder; har det uppstått friktion med ett annat varumärke inom whiskykategorin som har liknande förslutningsmetod. För att undvika framtida förväxlingsrisk mellan varumärkena, har det slutits en överenskommelse med den andra varumärkesägaren, att Spirit of Hven skall upphöra med tårar på sina flaskor.

Under hösten har lagren av flaskor med vaxtårar sålts av, och från första december kommer Spirit of Hvenatt börja sälja den nya designen. Denna innebär att flaskorna är doppade i samma vax men med rak kant.Det beräknas att befintligt lager med rinningar kommer ta slut innan årsskiftet, men det kan finnas kvar någon flaska med tårar i butiker runt om i världen, även om de inte längre saluförs av Spirit of Hven.

Grundarna till Spirit of Hven, Anja och Henric Molin ville passa på att kombinera förändringen med någotpositivt, en möjlighet att ge tillbaka. Nu när vintermörkret närmar sig, vill de passa på att bringa lite ljusoch barmhärtighet för de, som har de svårt och som kämpar med sjukdom.

Charlie Molin, företagets Brand Ambassador meddelar att ingen behöver vara orolig, det är samma goda innehåll som alltid, det är bara en justering i utseendet av vaxet. Han tillägger, för samlare är det ju en intressant förändring som kanske är värd att fundera över.

Henric Molin säger:
”Tanken kom när vi insåg, att vad vi egentligen gjorde, var att vi tog bort tårarna från flaskan.Alla som haft sorg vet att den inte lämnar en för att tårarna försvunnit, men den kan omvandlas till något annat. En drivkraft för förändring, den kraften ville vi använda till att göra något gott. Att omvandla känslor till handling är inte alltid enkelt men här hade vi en möjlighet att göra väl, och något fint. Därför har vi beslutat att skänka en krona till cancerforskningen för varje flaska Spirit of Hven som säljs under december månad i Sverige.”

Camilla Ericsson som varit med företaget sedan starten och byggt upp varumärket, säger att detta är ett fint sätt att visa att alla kan hjälpa till på något sätt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tänk om alla våra kollegor gör samma sak, då hade forskningen fått medel för att kunna komma så oerhört mycket längre. Det påminner om knippet av kvistar. Skilj kvistarna åt och ett barn kan bryta dem, medan de hopbundna trotsar en jättes krafter. Enighet ger styrka.

RELATERAD LÄSNING