Hem Platsannons Spring Wine & Spirits söker efter en driven produktchef för vin

Spring Wine & Spirits söker efter en driven produktchef för vin

av Livets Goda

Vi söker dig som är en kommersiellt driven, affärsorienterad och inte minst en vinkunnig relationsmänniska. Ditt jobb blir att hantera och utveckla en portfölj av mindre och större vinproducenter och att få dem att lyckas på Systembolaget likväl som på restaurang. Du är utpräglat prestigelös och gillar att arbeta i grupp under den slitna, men fortfarande aktuella devisen ”laget före jaget”. Vi tror att du är lika intresserad av terroir som av täckningsbidrag och ser dig minst lika mycket som affärsperson som vinintresserad. Vi förutsätter att du har arbetat på en vinimportör tidigare och att du redan idag är en hyfsat senior produktchef. Det viktigaste av allt är dock att du har hög energi och en stark drivkraft att hela tiden sikta framåt.

Om oss
Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget har ca 40 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Företaget samarbetar nära med Spendrups Bryggeri framförallt avseende försäljning och distribution. Spring Wine & Spirits AB har etablerat sig som en ledande leverantör av vin & sprit till Sveriges restaurangmarknad. Vi representerar ett 90-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden och de största producenterna i portföljen är bland annat E & J Gallo Winery, Cantina Zaccagnini, Cono Sur, Cognac Ferrand och Trapiche.

Lite mer om rollen

Rollen som produktchef känner du väl till. Hos oss har du ansvaret för dina producenter, men får stöttning och stöd av affärsområdena och deras specialister. Vanliga arbetsuppgifter är portföljvård och utveckling, förhandlingar, årsplanering, pitchning, offerthantering, rapportering till producenterna och genomförande av vissa marknadsföringsaktiviteter. Samt en hel del resor till producenter och mässor. Vi ser gärna att du tar en aktiv roll i att utveckla interna arbetssätt och processer. Det är högt i tak och vår enda ambition är att bli ännu bättre på det vi gör.

Bakgrund och erfarenheter

  • Minst ett par års erfarenhet som produktchef på en vinimportör. Detta är ett absolut krav.
  • Jättegärna en akademisk examen eller IHM-eller något liknande.
  • Du pratar och skriver engelska obehindrat. Andra språk är meriterande och en fantastisk tillgång.
  • Vinutbildning, eller på andra sätt tillägnad kunskap om vin är ett absolut krav.
  • Vana att hantera budgetering, resultatuppföljning, förhandling och ekonomiska analyser.

Tycker du att ovanstående verkar intressant? Har du fler frågor? Kontakta VD Leif Börjesson på 070-182 79 28 eller leif.borjesson@springwine.se

Läs mer och registrera dig HÄR

Sista ansökningsdag: 31/7
Tillträdesdag: efter överenskommelse
Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid
Placeringsort: Stockholm, vi flyttar kontoret in till stan i augusti
För mer information om processen: Elvira Egarp, HR-specialist rekrytering , elvira.egarp@spendrups.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING