Hem NyheterNyhet WB Spring Wine & Spirits tar över Dalmore och Jura

Spring Wine & Spirits tar över Dalmore och Jura

av Livets Goda

Den är nu officiellt att Spendrups dotterbolag Spring Wine & Spirits utökar sitt partnerskap med producenten Whyte & Mackay. De tar nämligen över de anrika whiskyhusen Dalmore, Jura, Stewart’s och Fettercairn, som tidigare har legat hos importören Arcus. Det betyder att Spring numera representerar samtliga av Whyte & Mackays whiskyhus. Representationen gäller i alla tre kanaler: Systembolaget, Horeca och Travel and Retail.

Det här går i linje med Spring Wine & Spirits och Spendrups strategi att växa inom respektive dryckeskategori och kanal. Det gör vi genom att ha Spendrups styrka på Horeca och Springs modell för tillväxt på Systembolaget. Vår portfölj är en fantastisk blandning av nya och innovativa samt etablerade och starka varumärken, precis som vi vill ha det, berättar Christof von Heincz som är affärschef för sprit på Spring.

Spring Wine & Spirits påbörjade sitt partnerskap med Whyte & Mackay år 2018, då de tog över Tamnavulin, Shackleton och Cluny. Tre år senare kan de skryta om att ha byggt upp Tamnavulin till Sveriges mest sålda Single Malt Whisky. Sedan Spring satte tänderna i Tamnavulin har tillväxten på Whyte & Mackays portfölj flerdubblats. Spring hade själva en tillväxt på hela 65 procent förra året, tack vare bland annat lanseringen Tamnavulin.

Enligt Christof von Heincz är det just styrkan som kreativ och engagerad partner som är nyckeln bakom Springs framgångar. Bättre betyg som samarbetspartner än att Whyte & Mackay nu vill att Spring representerar hela deras portfölj får man nog i alla fall leta efter.

Rickard Edman är Spring Wine & Spirits produktchef för Whyte & Mackays portfölj och ansvarig för det nya samarbetet.
– Det känns stort att få representera de här producenterna, säger Rickard Edman stolt. Det är extra kul att Dalmore och Jura är två klassiska och prisbelönta whiskyhus, som de flesta känner till. Vi är förstås oerhört peppade på att fortsätta växa tillsammans med Whyte & Mackay.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING