Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Livets Goda 19 Feb, 2019
Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de sju finalisterna som har blivit uttagna till Årets unga kock.

– Jag ser fram emot tävlingen, att få vara en del av den och göra så gott jag kan, berättar Anton.

Årets upplaga av tävlingen äger rum på Stockholms hotell- och restaurangskola den 25 februari. Då kommer 7 finalisterna få tillaga en trerättersmeny baserad på hemlig råvarukorg.

Anton har förberett sig väl med flera träningstillfällen både avklarade och inplanerade fram till tävlingsdagen. Han har tränat med tidtagning och hemlig råvarukorg för att återskapa samma förutsättningar som under finalen.

Startfältet i årets upplaga av Årets unga kock består av ett gäng välmeriterade kockar så konkurrensen kan bli hård men Anton håller huvudet kallt och tänker inte på det så mycket. Han går in i tävlingen med målet att ha roligt och vinna såklart. 

– Jag ska göra min grej och inte överanstränga mig. Jag ska gå enligt min plan och vara lugn och organiserad. Det skulle ju vara väldigt kul att vinna!

Finalen i Årets Unga Kock äger rum den 25 februari på Stockholms hotell- och restaurangskola. Unga kockar upp till 27 år från hela Sverige kan ansöka om att tävla. Segraren deltar i världsfinalen i Calgay Kanada i september. Tävlingen följer Chaîne des Rôtisseurs internationella regler där varje deltagare får en hemlig korg med identiska råvaror och av den tillagar en meny för fyra personer - förrätt, varmrätt och dessert.


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet