Stadsutvecklaren Avenyfamiljen öppnar ny grillrestaurang

Livets Goda 8 Jan, 2019
Mat och Restaurang Sveriges mest kända gata – Kungsportsavenyn, får en helt ny grillrestaurang som nyårspresent av Avenyfamiljen: Prime Grill. Den positiva förändring som skett i området lockade, och Avenyfamiljen har även receptet på hur området kan lyfta ytterligare en nivå: – Kvaliteten har flyttat hem till Avenyn igen. Området skulle utvecklas ännu mer genom att göra om paradgatans parallellgator och korsande gator till gågator, säger Tobias Hamberg, VD Avenyfamiljen.



Göteborg och Avenyn får en ny grillrestaurang av internationell karaktär i nyårspresent, The Prime Grill, som den 11 januari öppnar dörrarna till en miljö fylld med grön växtlighet och värme – och kött hanterat till perfektion. Personal har bland annat rekryterats från ansedda köttrestaurangen AG i Stockholm som drivs av Johan Jureskog.

– Det blir Göteborgs grillrestaurang, punkt. Vi ska ha grillfokus och göra det enligt konstens alla regler. Här beställer man grilldetaljer och väljer härliga sides till, säger Tobias Hamberg, VD Avenyfamiljen.

Att Avenyfamiljen öppnar The Prime Grill på Göteborgs och Sveriges mest kända gata är just nu är ingen tillfällighet:

– Det pågår en förädlings- och förnyelseprocess i hela området som vi vill vara en del av.  Ett mer personligt och kvalitativt utbud av restauranger och butiker har börjat etableras på bekostnad av det turistanpassade och likriktade, säger Tobias Hamberg.

Tobias Hamberg tror att om området ska nå ytterligare en ny nivå så finns det relativt enkla men effektiva ösningar:

– Gågator är nycken till att göra en stadsdel eller ett område levande. Våra erfarenheter från Tredje Långgatan gör att vi vet kraften bakom den här typen av stadsutveckling.  Avenyn har flera parallellgator och korsande gator, att göra om dessa till gågator skulle skapa ett helt nytt modernt stadsrum, något att vara stolta över.

Att det redan hänt mycket positivt märks till exempel genom Teatergatans omvandling som gett hela området fått nytt liv och självförtroende och det märks även på kvaliteten på restauranglivet. Klassiker har förnyats och byggts om, och området har begåvats med flera nytillskott inom restaurang- och kafésektorn.

– Det är positivt att fler människor hittar till stadens gamla paradgata och att kvaliteten höjs, på sikt skulle vi gärna se mer förtätning i närområdet, för Avenyn förtjänar ett urbant folkliv hela dagen och kvällen, och där är vi inte riktigt idag.

Foto: Fabian Beiving

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Box Destilleris nyemission rejält övertecknad med 17%

Whisky och Bourbon Den företrädesemission som whiskyproducenten Box Destilleri presenterade för marknaden i…
18 Jun, 2019

Rosévin på burk - nu i Sverige

Vin Nu lanserar amerikanska vinproducenten Barefoot rosévin på burk i Sverige.
18 Jun, 2019

Mackmyra i exklusivt samarbete med Varalövs Tunnfabrik

Whisky och Bourbon Whiskytillverkaren Mackmyra har inlett ett nära samarbete med Varalövs Tunnfabrik…
18 Jun, 2019

Rosétrucken är tillbaka

Vin Efter en liten smygpremiär under Elitloppet på Solvalla och en…
18 Jun, 2019

Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen,…
18 Jun, 2019

Alain Graillot Crozes-Hermitage - åter i beställningssortimentet

Vin Nu finns årgång 2015 av Alain Graillot La Guiraude på…
17 Jun, 2019

Premiär för Högberga Rosé 2017

Vin Vinmakarna från Högberga Vinfabrik presenterar nu Högbergas Rosé 2017.
17 Jun, 2019

Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019
Artikelarkivet