Stadsutvecklaren Avenyfamiljen öppnar ny grillrestaurang

Livets Goda 8 Jan, 2019
Mat och Restaurang Sveriges mest kända gata – Kungsportsavenyn, får en helt ny grillrestaurang som nyårspresent av Avenyfamiljen: Prime Grill. Den positiva förändring som skett i området lockade, och Avenyfamiljen har även receptet på hur området kan lyfta ytterligare en nivå: – Kvaliteten har flyttat hem till Avenyn igen. Området skulle utvecklas ännu mer genom att göra om paradgatans parallellgator och korsande gator till gågator, säger Tobias Hamberg, VD Avenyfamiljen.



Göteborg och Avenyn får en ny grillrestaurang av internationell karaktär i nyårspresent, The Prime Grill, som den 11 januari öppnar dörrarna till en miljö fylld med grön växtlighet och värme – och kött hanterat till perfektion. Personal har bland annat rekryterats från ansedda köttrestaurangen AG i Stockholm som drivs av Johan Jureskog.

– Det blir Göteborgs grillrestaurang, punkt. Vi ska ha grillfokus och göra det enligt konstens alla regler. Här beställer man grilldetaljer och väljer härliga sides till, säger Tobias Hamberg, VD Avenyfamiljen.

Att Avenyfamiljen öppnar The Prime Grill på Göteborgs och Sveriges mest kända gata är just nu är ingen tillfällighet:

– Det pågår en förädlings- och förnyelseprocess i hela området som vi vill vara en del av.  Ett mer personligt och kvalitativt utbud av restauranger och butiker har börjat etableras på bekostnad av det turistanpassade och likriktade, säger Tobias Hamberg.

Tobias Hamberg tror att om området ska nå ytterligare en ny nivå så finns det relativt enkla men effektiva ösningar:

– Gågator är nycken till att göra en stadsdel eller ett område levande. Våra erfarenheter från Tredje Långgatan gör att vi vet kraften bakom den här typen av stadsutveckling.  Avenyn har flera parallellgator och korsande gator, att göra om dessa till gågator skulle skapa ett helt nytt modernt stadsrum, något att vara stolta över.

Att det redan hänt mycket positivt märks till exempel genom Teatergatans omvandling som gett hela området fått nytt liv och självförtroende och det märks även på kvaliteten på restauranglivet. Klassiker har förnyats och byggts om, och området har begåvats med flera nytillskott inom restaurang- och kafésektorn.

– Det är positivt att fler människor hittar till stadens gamla paradgata och att kvaliteten höjs, på sikt skulle vi gärna se mer förtätning i närområdet, för Avenyn förtjänar ett urbant folkliv hela dagen och kvällen, och där är vi inte riktigt idag.

Foto: Fabian Beiving

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet