Stadsutvecklaren Avenyfamiljen öppnar ny grillrestaurang

Livets Goda 8 Jan, 2019
Mat och Restaurang Sveriges mest kända gata – Kungsportsavenyn, får en helt ny grillrestaurang som nyårspresent av Avenyfamiljen: Prime Grill. Den positiva förändring som skett i området lockade, och Avenyfamiljen har även receptet på hur området kan lyfta ytterligare en nivå: – Kvaliteten har flyttat hem till Avenyn igen. Området skulle utvecklas ännu mer genom att göra om paradgatans parallellgator och korsande gator till gågator, säger Tobias Hamberg, VD Avenyfamiljen.



Göteborg och Avenyn får en ny grillrestaurang av internationell karaktär i nyårspresent, The Prime Grill, som den 11 januari öppnar dörrarna till en miljö fylld med grön växtlighet och värme – och kött hanterat till perfektion. Personal har bland annat rekryterats från ansedda köttrestaurangen AG i Stockholm som drivs av Johan Jureskog.

– Det blir Göteborgs grillrestaurang, punkt. Vi ska ha grillfokus och göra det enligt konstens alla regler. Här beställer man grilldetaljer och väljer härliga sides till, säger Tobias Hamberg, VD Avenyfamiljen.

Att Avenyfamiljen öppnar The Prime Grill på Göteborgs och Sveriges mest kända gata är just nu är ingen tillfällighet:

– Det pågår en förädlings- och förnyelseprocess i hela området som vi vill vara en del av.  Ett mer personligt och kvalitativt utbud av restauranger och butiker har börjat etableras på bekostnad av det turistanpassade och likriktade, säger Tobias Hamberg.

Tobias Hamberg tror att om området ska nå ytterligare en ny nivå så finns det relativt enkla men effektiva ösningar:

– Gågator är nycken till att göra en stadsdel eller ett område levande. Våra erfarenheter från Tredje Långgatan gör att vi vet kraften bakom den här typen av stadsutveckling.  Avenyn har flera parallellgator och korsande gator, att göra om dessa till gågator skulle skapa ett helt nytt modernt stadsrum, något att vara stolta över.

Att det redan hänt mycket positivt märks till exempel genom Teatergatans omvandling som gett hela området fått nytt liv och självförtroende och det märks även på kvaliteten på restauranglivet. Klassiker har förnyats och byggts om, och området har begåvats med flera nytillskott inom restaurang- och kafésektorn.

– Det är positivt att fler människor hittar till stadens gamla paradgata och att kvaliteten höjs, på sikt skulle vi gärna se mer förtätning i närområdet, för Avenyn förtjänar ett urbant folkliv hela dagen och kvällen, och där är vi inte riktigt idag.

Foto: Fabian Beiving

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet