Hem NyheterNyhet WB Stallhagen bryggeriet på Åland satsar stort på marknaden i Sverige

Stallhagen bryggeriet på Åland satsar stort på marknaden i Sverige

av Livets Goda

Efter en lyckad satsning på marknaden i Finland med försäljning i landets samtliga K-butiker(genom distributören Kesko) går Stallhagen nu vidare till nästa utmaning och lyfter försäljningen på den svenska marknaden med ytterligare en ny produkt.

Tidigare i år lanserades tre av våra öl ut på den svenska marknaden: ÅPA, Honungsölen och Delikat. Nu utökas sortimentet ytterligare till en alkoholfri öl som heter Styrman. Ölen är ett pilotprojekt och en samproduktion med Coppersmith AB. Etikettens originalkonst är målad av den åländska konstnären Juha Pykäläinen och inspirerad av tidigare lotsstationen Kobba Klintar som idag är ett mycket uppskattat besöksmål ytterst vid randen av Ålands hav strax utanför Mariehamn. Sevärdheten har räddats tack vare ivriga eldsjälar och föreningen Kobba Klintars Vänner och har sommartid ett café.

Stallhagen grundades 2004 av några ivriga åländska ölentusiaster och är idag Finlands sjätte största microbryggeri. De brygger idag ca 800 000 liter per år. Stallhagen har en given plats i den åländska matkulturen och man sätter stor stolthet i att producera klassiska välbalanserade hantverksöl av rena råvaror. Bryggeriet är beläget i Godby på Åland. Intill bryggeriet finns deras populära Gastropub och gårdsbutik, ett uppskattat besöksmål för både lokalbefolkningen och gästande turister.

Med den nya produkten, alkoholfria Styrman, önskar Stallhagen nu kunna erbjuda ett bredare sortiment till deras kunder.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING