Hem Mat & Restaurang Hotel Starlino Rosé – en helt ny nivå för Aperitivo!

Hotel Starlino Rosé – en helt ny nivå för Aperitivo!

av Livets Goda

Har du koll på din aperitivo? Då vet du säkerligen vem Beppe Ronco är, vinmakare och master destiller vid Torino Distillati som står bakom förra årets debutbuteljering – Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo. Om inte så har du något att se fram emot då Signor Ronco hör till Italiens främsta inom sitt gebit och gällande hans roséversion av Hotel Starlino så är det bara att kapitulera för dess fräschör och underbara kryddighet!

Aperitivon befinner sig i ett gynnsamt läge med stigande efterfrågan på kvalitativa tolkningar av den italienska klassikern. Det har vermouth- och aperitivoexperterna vid Torino Distillati tagit fasta vid och skapat en serie buteljeringar där ett av de senaste nytillskotteten är denna roséversion som kryddats med bland annat malört, koriander, fläder, angelikarot och apelsinskal. Och allt är buteljerat i en synnerligen estetisk och iögonenfallande flaska som du lär behålla som vattenflaska eller dylikt när den väl är tömd!

Livets Goda om Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien

Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja Starlino gör då sannerligen inte mig besviken såväl utseende- som innehållsmässigt. Den rosaskimrande aperitifen har en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan smaksatts med örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet.

Perfekt som drinkbas men är så pass högkvalitativ att jag gärna njuter av dess renhet och kryddighet i ensamt majestät över ett par istärningar. Fast en spritz på Hotel Starlino rosé, med prosecco, club soda och ett par skivor blodgrape, är i ärlighetens namn rätt svårslaget det också….

Hotel Starlinos rosé-aperitivo finns i drygt 120 Systembolagsbutiker och till resten kan du beställa den utan ytterligare kostnad. En flaska (750 ml, 17%) kostar 269 kronor och har artikelnummer 78565.

Till Systembolaget HÄR >>>

Se även; Hugo Spritz på Starlino Elderflower Aperitivo >>

Mer inspiration; Starlino Rosé CosmoStarlino Vino

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING