Hem Mat & Restaurang Starlino Spritz Rosé

Starlino Spritz Rosé

av Livets Goda

Starlino Spritz Rosé: Spritz hör sommaren till och lyxar vi till vår version med en högklassig aperitivo som bas. Starlino Rosé tar den klassiska spritzen till nya höjder och i vår drink byter vi även ut den vanliga proseccon mot en rosa variant. Resultatet är läskande och rätt oemotståndligt…dessutom väldigt lätt att svänga samman.

Starlino Spritz Rosé

Drinkbas

Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien
Nr. 78565, 750 ml, 17%, 269 kr, 93 p
Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja Starlino gör en sannerligen inte besviken såväl utseende- som innehållsmässigt. Den rosaskimrande aperitifen har en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan smaksatts med örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet.

Drink – Starlino Spritz Rosé

6 cl Starlino rosé
12 cl torr rosé prosecco
Club Soda att toppa upp med
Blodapelsinklyftor
Jordgubbar
Istärningar

Så här gör du din Starlino Spritz Rosé 

Fyll ett glas med istärningar och några skivor blodapelsin samt klyftade jordgubbar. Häll över Starlino följt av rosébubblet och toppa med ytterligare blodapelsin samt en skvätt club soda. Vi serverar chokladdoppade jordgubbar därtill.

RELATERAD LÄSNING