Hem Whisky & Bourbon Stassen Cidre Cuvée Rosé – En uppfriskande rosécider från Cidrerie Stassen

Stassen Cidre Cuvée Rosé – En uppfriskande rosécider från Cidrerie Stassen

av Livets Goda

Nu lanseras Stassen Cidre Cuvée Rosé – en torr/halvtorr ljust rosa pärlande belgisk cider som tillverkad av sällsynt fina äpplen med rött fruktkött som handplockats från äppellundarna i Aubeldalen och Liègedalen i östra Belgien, där äppelträden växer i mycket kalkstensrik jord 200 meter över havet. Stassens cider är resultatet av autentiskt hantverk som förfinats under fyra generationer. Resan mot Cuvée Rosé började år 2006 när skaparen Jean-Pierre Stassen fann tre äppelträd som gav frukt med rött fruktkött, varvid ett ihärdigt arbete startade med att få fram äpplen med precis rätt smak och färg. Det tog sex år och över tusen korsningar innan tre träd med frukt av perfekt kvalitet valdes ut och planterades i Cidrerie Stassens äppellundar.

Det känns roligt och spännande att få lansera Stassen Cidre Cuvée Rosé i Sverige, då svenskar är mycket förtjusta i rosévin och champagne. Vi lanserade den i en begränsad upplaga för två år sedan och det blev en succé. Nu är vår mousserande rosécider här för att stanna, säger Jean-Pierre Stassen.

Frukten handplockas i slutet av augusti varje år. Den pressade äppeljuicen fermenteras sedan med en särskild jäststam från Champagne-regionen. Juicen lagras, jäser samt förvaras vid en temperatur mellan 12 och 20 grader. Därefter kyls den till källartemperatur. När cidern är redo lagras den skyddad från ljus i en konstant temperatur av 15 grader tills den buteljeras i flaskor med champagnekork.

Äpplet med rött fruktkött har egenskaper som påminner om röda druvor, vilka ger Cuvée Rosé dess färg, tanniner och en smak av röda bär. Rosécidern innehåller endast fruktjuice från äpplen och en skvätt tranbär.

– Det känns både härligt och rätt i tiden att kunna erbjuda ett festligt, exklusivt och alkoholsvagare alternativ till rosévin och champagne – utan att behöva tumma på känsla eller kvalitet.  Cuvée Rosé är en perfekt sällskapsdryck som även passar utmärkt till många typer av mat, säger Linda Hellman marknadschef Heineken/GL Brands

CIDRERIE STASSEN CIDRE CUVÉE ROSÈ
Finns att beställa via Systembolagets beställningssortiment.
Artikelnummer:                    8209
Pris:                                     59,90 kr
Volym:                                75 cl
Alkoholhalt:                         7,4 %

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING