Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Steam Hotel nominerat till Det Stora Turismpriset

Steam Hotel nominerat till Det Stora Turismpriset

av Livets Goda

Steam Hotel: Det Stora Turismpriset anses av många som Sveriges viktigaste utmärkelse inom besöksnäringen. Priset delas i år ut för 30:e året i rad av Tillväxtverket och organisationen Sveriges Kommuner och Regioner. Idag blev det klart att Steam Hotel är en av de nominerade. Steam Hotel öppnande 2017 och har lyckats attrahera 150 000 gäster årligen, man har 450 medarbetare från 70 olika nationaliteter samt en genomsnittlig beläggning på 96%. Samarbete med staden, lokala företagare och en långsiktig satsning på nöje, events, sport, musik och mat har gjort att intresset fortsatt öka varje år.

Steam Hotel

Steam Hotel

“Vi är oerhört stolta över att bli nominerade till det Stora Turismpriset. Steam Hotel är resultatet av hårt arbetet och dedikationen från vårt fantastiska team och nomineringen är bland annat en hyllning till deras passion och engagemang. Platsen Västerås har definitivt varit en perfekt match för oss och vi ser fram emot att fortsätta vår resa och erbjuda våra gäster ögonblick att minnas för resten av livet.” säger Felix Fuchs, VD, Steam Hotel.

Steam Hotel, som öppnade sina dörrar 2017 och har snabbt etablerat sig som en av Västerås mest framträdande destinationer. Under dess korta historia har destinationen blivit en framgångssaga. Även med utmaningarna som pandemiåren medförde, har Steam Hotel haft upp emot 150 000 övernattande gäster per år, en genomsnittlig beläggning på 96%, ökad omsättning varje år och en prognos som nu pekar mot 400 miljoner kronor i omsättning under 2023. Med över 450 medarbetare från 70 olika nationaliteter är Steam Hotel också en viktig arbetsgivare i regionen.

”Vår drivkraft är att varje dag skapa upplevelser där vi kan se gästen i ögonen och vara stolta över det vi skapar. Magin skapas när våra kollegor ler och våra gäster kommer tillbaka. Sedan starten 2017 har vi nått flera drömgränser, byggt ut och byggt om, men än är vi inte färdiga. Ibland känns det som att vi är en del av stadsutvecklingen i området – och det är vi väldigt glada för. Det fina samarbetet med staden, kommun och små och stora entreprenörer i vårt område är nyckeln. Vi är måna om att skapa mervärde för staden”, berättar Felix Fuchs.

Vinnaren av Det Stora Turismpriset kommer att meddelas vid en prisceremoni den 6:e december i år.

Om Steam Hotel:

Steam Hotel är en unik och ikonisk destination i Västerås, Sverige. Hotellet erbjuder en blandning av industriell historia och modern lyx och har blivit en populär plats för både lokala invånare och internationella besökare. Med sina många faciliteter och nytänkande hospitality har Steam Hotel blivit en omtalad destination inom svenskt turism. På Steam Hotel finns pool club, roof top restaurangen Locavore, playground med pingis, biljard och shuffle board, karaokerum, stora mötes- och eventlokaler, Grand Hall med show och konsertprogram samt restaurangerna Chamberlin Grill och Di Sopra.

Om Det Stora Turismpriset:

Stora Turismpriset har delats ut sedan 1993 och varje län utser en kandidat genom den regionala turismorganisationen. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Årets utdelning sker den 6 december på Münchenbryggeriet, Stockholm, i samband med den nationella konferensen Besöksnäringen på agendan. Vinnare blir den kandidat som bäst uppfyller tre kriterier:

  • Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.
  • Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet.
  • Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Fotografer: Daniel Wärnfeldt, Nicklas Jansson, Linda Eliasson, Daniel Brantuo.

RELATERAD LÄSNING