Stefan Carlsson tillträder som ny VD på SIA Glass

Livets Goda 5 Dec, 2018
Övrigt SIA Glass gör sitt bästa år i historien och slår alla tidigare omsättnings- och lönsamhetsrekord. Rolf Frid lämnar nu sin VD-post med flaggan i topp. – Det är ett fantastiskt fint företag han lämnar över, säger Stefan Carlsson som tillträder som ny VD från och med årsskiftet.

Utvecklingen i bolaget
Stefan Carlsson har lång erfarenhet från ledande poster inom livsmedelsbranschen. Han 
anställdes som marknadschef för SIA Glass 2014, tog positionen som vice VD under 2016 och tillträder som ny VD i bolaget den 1 januari 2019. 

– Jag har vuxit in i bolaget under en tid som bolaget har vunnit marknadsandelar och utvecklats i alla delar. Rolf Frid har gjort ett fantastiskt jobb under sina tolv år som VD för SIA Glass. Han lämnar över en verksamhet som 2018 gör sitt bästa år i historien, både omsättnings- och lönsamhetsmässigt, säger Stefan Carlsson.

Unik position på marknaden
SIA Glass är idag ett välkänt varumärke med en marknadsandel på 20 procent och en unik position som den enda rikstäckande glassleverantören som tillverkar all glass i Sverige. På glassfabriken i Slöinge görs glassen av färsk svensk grädde och 90 procent svenska råvaror.

– Jag är stolt, givetvis. Det har varit en stor förmån att få vara att förvalta och utveckla ett företag med en fantastisk inställning där ansvar för miljö och arv alltid finns närvarande. Vi har haft ett ständigt förändringsarbete, som inte ruckar på våra grundläggande värderingar där produkterna i första hand ska tillverkas av svenska råvaror från naturens eget skafferi och där vi värnar om vår personal och vår by. Genom ett hårt arbete tillsammans har vi skapat ett starkt bolag som är väl förankrat i det svenska glasshjärtat och i Slöinge. De senaste tre åren har vi även gjort en fundamental vändning i produktionseffektivitet tillsammans. Detta arbete har drivits av några eldsjälar, men inte varit möjligt att genomföra utan glädje och energi från våra lojala och kompetenta medarbetare, säger Rolf Frid.

Hållbar och lönsam tillväxt
SIA Glass har en fortsatt offensiv plan för att investera i sin produktion, öka volymkapaciteten och skapa lönsamhet under Stefan Carlssons ledning: 

– Vi ska fortsätta att utvecklas och ta marknadsandelar. Samtidigt driver vi ett hårt hållbarhetsarbete för att minska vårt avtryck och bli klimatneutrala. SIA Glass ska fortsätta att tillverka glass som inte innehåller några konstigheter och sysselsätta många människor i den lilla orten Slöinge. Som vi alltid gjort. 

Traditioner att fira
SIA Glass ingår i Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor sedan 1569. Under 2019 firas 450-årsjubileum.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet