1

Stephanie Durroux ny VD för The Absolut Company

Stephanie Durroux har arbetat inom Pernod Ricard-koncernen sedan 2004, i olika befattningar inom marknadsföring och strategi baserad i Paris, Marseille och Shanghai och de senaste två åren som VD för Pernod Ricard Sweden & Northern Europe med placering i Stockholm.

Innan Stephanie Durroux kom till Pernod Ricard arbetade hon nio år inom publiceringsbranschen, för Hachette och Michelin Travel Publications, senast som marknads- och kommunikationsdirektör för affärsverksamhet och tjänster online.

”Jag är hedrad över utnämningen och ser fram mot att få leda ett av branschens mest ikoniska och progressiva varumärken, likväl som en av Sveriges främsta livsmedelsexportörer”, säger Stephanie Durroux.

Den avgående VD Anna Malmhake har arbetat inom Pernod Ricard-koncernen i tolv år, varav de senaste fyra åren som VD och styrelseordförande för The Absolut Company AB. Hon gör nu London till sin permanenta bas och återvänder till tech-sektorn.

”Det har varit en fantastisk tid med Pernod Ricard och att lämna är inte något lätt beslut. Men stängda gränser och hinder för resor har fått mig att göra London till min permanenta bas framöver.”, säger Anna Malmhake.

”Jag vill tacka Anna för hennes viktiga insatser som VD för The Absolut Company och tidigare Irish Distillers. Hon har varit en djärv och engagerad ledare som även drivit på jämställdhetsarbetet inom företaget. Jag önskar henne varmt lycka till med sina fortsätta gärningar”, säger Alexandre Ricard, VD och styrelseordförande i Pernod Ricard.

”Samtidigt är jag glad över att välkomna Stephanie Durroux till vår koncernledning och som VD och styrelseordförande för The Absolut Company. Hon är en utmärkt ledare och en stark varumärkesbyggare med den globala erfarenhet som krävs för att ta Absolut Vodka, Malibu, Kahlúa och nya affärsverksamheter till nästa nivå,” fortsätter Alexandre Ricard.