Du kan antingen förlora dig i detaljer eller så kan du nå ikonisk stjärnstatus genom att bli riktigt vass på dem. Nolberto Olaya har valt att gå all-in på kvalitet framför kvantitet och gör allt på hans 8 hektar stora kaffegård La Cinta med perfekt exakthet i harmoni med naturen.
Här finns endast plats för planetens finaste kaffebuskar. Dessa gödslas med Nolbertos egenutvecklade helt ekologiska gödningsmedel och tas hand om dygnets alla vakna timmar. Att familjen har passion för kaffe är bara förnamnet. Sonen Jefferson har utbildat sig till en professionell kaffesensoriker och satt upp ett laboratorium på gården för att ta La Cintas kaffe till nya nivåer.
- Vi vill gärna tro att det inte är en slump att Nolberto valt att skeppa några av hans säckar över Atlanten till oss på Koppar. Som kafferostare vill vi ju vara precis som Nolberto Olaya och i det sista steget förvalta den möda och det slit han lagt ner på varje böna med samma precision. Tidigare i år hade vi den stora äran att rosta två säckar av hans exklusiva Wush Wush. I Colombia skördas kaffe året runt. Från Nolbertos allra senaste skörd valde vi ut hans mikrolott med bärtorkad Caturra. Ett underbart avslut på 2021, hälsar hela Koppar-teamet
COLOMBIA LA CINTA
“Vi hänförs över söta dofter av apelsinmarmelad tillsammans med tyngre chokladtoner. Vi förtrollas av en på samma gång mustig som livfull smak, där vi anar lavendeln samspela med lakrits och kumquat. Undertonerna av vanilj, blåbär och mandel gör oss lyriska.” – Koppar
Rostas idag onsdag!
Pris: 149 kr med gratis frakt
(Man tjänar rejält på att prenumerera, då är priset bara 129 kr. Ange detta i kassan).