Stjärnbagaren Håkan Johansson lanserar Gin & Tonic-glass – Fira internationella Gin & Tonic-dagen med den klassiska drinken i ny tappning

Den 9 april firas internationella Gin & Tonic-dagen världen över och dagen till ära har Bageri Brillos stjärnbagare Håkan Johansson tagit fram Hendrick’s sorbet – en svalkande sorbetglass med Hendrick’s Gin och gurka, två självklara ingredienser i den klassiska drinken. – Vi har lyckats skapa en glass med en fin balans mellan sötma och fräschör, som påminner mycket om en Hendrick’s Gin & Tonic. Att få med gurkans smak och samtidigt få till en tilltalande färg har definitivt varit en utmaning, men det visade sig att gurkan är en fantastiskt bra bas och tillför ett djup till smaken som annars är mild. Jag tror den här glassen kan bli en riktig favorit i vårsolen, säger Håkan Johansson, som driver bröddelen hos Taverna Brillo i Stockholm och som utsågs till ”World baker of the year 2015”. Förutom som ingrediens i glass går Hendrick’s Gin utmärkt att använda som drinkingrediens, men den kan också med fördel serveras solitärt med en gurkskiva eller med ett rosblad. I det hemliga receptet ingår klassiska ginsmaksättningar som enbär, koriander och citronskal, men även Hendrick’s unika ingredienser som bulgariska rosenblad och gurka. – Hendrick’s Gin är för många en självklar ingrediens i en Gin & Tonic. Smaken av gurka och rosblad gör den unik i sitt slag och i år är det möjligt att njuta av denna smak i form av en svalkande sorbetglass – lagom till att både gin- och glassäsongen drar igång, säger Oscar J-T Holm, WG&S Nordic Marketing & Communication Manager. Från och med internationella Gin & Tonic-dagen den 9 april kommer Hendrick’s sorbet att finnas både på Bageri Brillo (Tullhus 1 på Skeppsbron, Stockholm) och i glassbaren på Taverna Brillo (Sturegatan 6, Stockholm). Glassen ingår tills vidare i det stående sortimentet.