Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Stjärnkockar letar udda fiskar

Stjärnkockar letar udda fiskar

av Livets Goda

På tisdag 28/6 kommer några av Sveriges främsta kockar till Restaurang Naturaj i Sundsvall. Det som lockar dem dit är chansen att få testa fiskar som mört, id, braxen och vimma. 

Det är Kålrotsakademien som vill lyfta fram bortglömda fiskar. Genom träffen i Sundsvall får kockar och yrkesfiskare en unik chans att mötas, samtala och prova fiskar som sällan hamnar på finkrogarnas tallrikar. Under dagen kommer ett antal olika fiskar att tillagas och provsmakas under en lunch, som gästas av cirka 25 inbjudna kockar och fiskare.

Till träffen kommer bland annat 

  • Johan Backéus,– krögare restaurang Naturaj, Sundsvall, Årets kock 2017.
  • Stefan Eriksson – råvaruansvarig för Årets Kock, provningsledare Exceptionell Råvara, krögare Brutalisten, Stockholm, Årets kock 2005.
  • Danyel Couet – krögare restaurang Allegrine, Stockholm, OS-guld med Svenska kocklandslaget år 2000
  • Rolf Nilsson – kock och krögare på Svenska Brasserier, tillika yrkesfiskare

Kålrotsakademien är akademien för främjandet av den svenska matens kulturarv.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING