Den 20 september gick finalen av Lily Bollinger Award 2021 av stapeln och Frida Winters utseddes till Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Inför finalen fick Ida Bauhn från Kocklandslaget i uppdrag att ta fram en exklusiv meny där samtliga rätter skulle passa utmärkt ihop med Bollinger Rosé. Till huvudrätt serverades kantarell- och tryffelfärserad kyckling med kålterrin och smörad kycklingsky – läs vidare för att ta del av Ida Bauhns exklusiva recept!
Jag ville ta fram en meny med smaker som verkligen harmonierar med Bollinger Rosé och använda mig av råvaror i säsong, och jag upplevde direkt att min huvudrätt behövde ha mycket nötiga och smöriga noter. Kantareller och kål får verkligen glänsa i min höstiga kycklingrätt som passar perfekt till ett glas Bollinger Rosé, säger Ida Bauhn.
Den framtagna menyn består av bakad rotselleri med hummer och brynt smör-sabayonne, kantarell- och tryffelfärserad kyckling med kålterrin och smörad kycklingsky och clafoutis med inkokta rödbetor och getostkräm.
Bollinger Rosé finns i utvalda butiker och för beställning på Systembolaget med nr 7755 och kostar 659 kr.