1

Stjärnkocken Krister Dahl blir vd för Hällsnäs

Krister Dahl, 44, har en lång meritlista med bland annat fyra OS-guld från Culinary Olympics, något som han är ensam i världen om. Krister besitter även ett OS-brons, två VM-guld och två VM-silver. Idag är han senior advisor för Kocklandslaget. Därutöver finns Nobelmiddagar och Upper House Dinings första stjärna i Guide Michelin på meritlistan. Krister har tilldelats Tore Wretmans guldmedalj för arbetet som på ”ett synnerligen berömvärt sätt fört svensk kokkonst nationellt och internationellt till en framskjuten position”. De senaste sju åren har han arbetat med konceptutveckling samt varit garant för att all mat och dryck som serveras på Gothia Towers alltid håller
högsta klass – från fikavagnar till gourmetmenyerna på Upper House Dining.

– Jag lämnar sju fantastiska år på Svenska Mässan bakom mig. Jag kommer även fortsättningsvis att samarbeta med Svenska Mässan i projekt kopplade till internationella möten och profilering av destinationen Göteborg, säger Krister Dahl.

Hällsnäs Herrgård, som har anor från 1640 uppfördes i sin nuvarande form åren 1906-1912 och var länge en privatbostad. När herrgården togs över av Peter Kollberg, vd för Mölnlycke Fastighets AB under 2015 inleddes en omfattande om-och tillbyggnad.

– Min ambition är att göra Hällsnäs till en exceptionell mötesplats för bröllop och fest. Nu lämnar vi med stor glädje och entusiasm över till Krister Dahl som ska förfina och utveckla vårt erbjudande som verkställande direktör för denna unika anläggning, säger Peter Kollberg.

I mitten av april går Krister in som vd för Hällsnäs där hans primära fokus kommer att ligga på att ytterligare utveckla helhetsupplevelsen för gästerna.

– Jag ser verkligen fram emot att få ett nära samarbete mellan hela verksamheten från köket till hotellet till trädgårdsmästare till sommelieren. Vi vill skapa en upplevelse för alla sinnen och knyta denna runt mat och
dryck, säger Krister Dahl.