Stjärnkocken Sayan Isaksson intar Berns och öppnar ny restaurang

Livets Goda 30 Aug, 2019
Mat och Restaurang Sedan februari 2019 har stjärnkrögaren Sayan Isaksson varit en del av Stureplansgruppen och många har undrat vilket projekt han ska ta sig an härnäst. Nu står det klart att Sayan Isaksson slår upp dörrarna till en ny restaurang på Berns, i samma lokaler som Berns Asiatiska huserar för tillfället.

Ambitionen är att öppna upp den nya restaurangen i början av 2020 och matinriktningen tar sin utgångspunkt i den thailändska provinsen Isan som Sayan själv kommer från.

Matlagningen utgår ifrån en kolgrill som placeras centralt under kristallkronorna i den klassiska matsalen med sittplatser runt om, så att gästerna får vara en del av själva tillredningen.

  • Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson, 45 år, är en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016. Han har drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor och höga positioner i Livets Godas Sveriges Bästa Restauranger. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer.

  • Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, VD Stureplansgruppen.

Den nya restaurangen är ännu ej namngiven.

Sayans tidigare restauranger:
Grundade Esperanto 2005 – Guide Michelin 2007
Grundade Råkultur 2009
Grundade Shibumi 2014
Grundade Imouto 2015 – Guide Michelin 2018


Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet