- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Stockholm har världens bästa kocklag

– Det är mäktigt att vi inte bara kan vinna en gång utan också försvara OS-guldet och leverera på topp igen. Trots att alla lagmedlemmar bytts ut. Det visar vilken nivå Stockholm är på idag när det gäller gastronomi berättar Andreas Printz, lagledare för Stockholm Culinary Team. Laget som vann OS 2012 är helt utbytt, och den här gången har Stockholm Culinary Team fokuserat extra mycket på råvaror från huvudstadsregionen. – Extra roligt i år är att vi satsat så mycket på smaker från Stockholm. Vi har arbetat med råvaror som granblommor från Högtorp i Sörmland. Vi vill visa resten av världen vilka fantastiska resurser som finns här, mitt i stan där alla människor bor och dess omnejd. Det är världsunikt, fortsätter Printz. Culinary Olympics hålls var fjärde år. Stockholm Culinary Team tävlar mot ett fyrtiotal andra lag i kategorin Show and Pastry art. Bidragen bedöms visuellt på utförande, inovation och prestation. Fakta Stockholm Culinary Team startades i början av 1990 och ägs av Svenska Kockars Förening, Stockholm/Uppland. Många stora kockar och konditorer har börjat sin tävlingskarriär i SCT, bland annat Magnus Ek som driver Oaxen samt stjärnkonditorerna Daniel Roos och Per Klein. Idag är det fyra medlemmar ur Svenska Kocklandslaget som tävlat för Stockholm Culinary Team. Lagmedlemmar Andreas Printz (Egenföretagare, Filipssons mat och diverse), Victor Magdeburg (The Winery Hotel), Tommy Eriksson (Högberga Gård), Tobias Olausson (Lennarts Konditori), Sabina Karlsson (Ett Bageri), Max Thörnvall (Villa Källhagen), Magnus Rylander (Tennstopet), Jens Bergstrand (Griffin’s Steakhouse), Jenny Sjöholm (Nytorget 6), Filip Poon (Matinspiratör, frilans), Desirée Jaks (Agrikultur), Cissi Strand (Operakällaren), Anders Karlsson (The Absolut Company)