Hem Mat & Restaurang Stockholm vässar restaurangutbudet

Stockholm vässar restaurangutbudet

av Livets Goda

Bakom Gastrologik står de unga men extrem meriterade kockarna Jacob Holmström och Anton Bjuhr. Jacob har genom åren jobbat på flera 1-,2- och 3-stjärniga restauranger i Europa, exempelvis l Ástrance, Bagatelle och Mathias Dahlgren. Anton har efter utbildning i New York, jobbat på flera stjärnkrogar världen över, exempelvis Pierre Gagnaire, Joel Robuchon, Au Crocodile och Le Canard. Gastrologik är något så ovanligt som en menylös restaurang. – På Gastrologik ska vi hela tiden vara i framkant. Vi vill inte låsa oss vid ett fåtal leverantörer eller en förutbestämd meny utan drivs istället av att överaska, både när det gäller mat och dryck, menar Jacob. Hos oss är det utbudet, inte efterfrågan, som styr valet av råvaror, de råvaror som är bäst just för stunden – Under flera år har vi metodiskt letat efter de bästa råvarorna och de mest engagerade producenterna. Gastrologik står för framtidens matlagning – ett nynordiskt kök med inspiration från hela världen där unika råvaror förädlas på ett logiskt sätt till spännande gastronomi, tillägger Anton. Dörr i dörr med restaurangen ligger Speceriet. Här kommer de råvaror som förädlas i restaurangköket att säljas i färsk form. – Vi erbjuder helt enkelt gästerna att ta med sig en bit av restaurangen hem, förklarar Jacob. Ambitionerna är höga och de långsiktiga målen är uppsatta. Med Gastrologik vill Jacob Holmström och Anton Bjuhr göra avtryck! Gastrologik slår upp portarna den 27:e oktober och kort därefter öppnar även Speceriet. Adressen är Artillerigatan 14, telefonnumret 08 662 30 60. För mer information se www.gastrologik.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING