Hem NyheterNyhet WB Stockholms Bränneri släpper en vodka

Stockholms Bränneri släpper en vodka

av Livets Goda

Stockholms Bränneri lanserar nu sin Vodka. Det urbana Stockholmsdestilleriet som förutom en stark ginportfölj också tillverkar aperitifer samt färdigblandade cocktails både med och utan alkohol breddar nu sitt utbud ytterligare.

Stockholms Bränneri Vodka är på etanol av ekologiskt höstvete från Västgötaslätten som sedan försiktigt omdestilleras i Stockholms Bränneris kopparpannor på Södermalm ihop med en mycket liten, väl avvägd, mängd ljung, långpeppar och citronskal. Inget förutom vatten tillsätts efter destillering.

Inspirerade av den svenska brännvinstraditionen så har Stockholms Bränneri tagit vara på det historiska arvet och kombinerat det med en fri och nyfiken syn på destillering och smakutforskning.

”Vi har sedan tidigt i bränneriets historia destillerat vodka till enskilda barer och restauranger när behovet dykt upp. Vi ser nu behovet av en funktionell och tillgänglig vodka, som samtidigt är respektfullt producerad i Sverige av ekologiska råvaror. Så från och med nu så tillgängliggör vi vår Stockholms Bränneri Vodka till alla som önskar den.” berättar Carl Wikner, delgrundare av Stockholms Bränneri.

“Vodka ska vara neutral, men samtidigt ha karaktär. Genom varsam omdestillering är det möjligt att skapa känsla genom destillatets viskositet och de smaker som alkoholen bär. Vi gick i gång på utmaningen att destillera så varsamt så att det omisskännligt blir en mjuk och ren vodka men att det också går att söka och finna något spännande i smaken av en väldigt liten mängd botanicals.” förklarar Marcus Böhme, produktionsansvarig på bränneriet.

Den 20 mars 10.00 släpps Stockholms Bränneri Vodka i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 8510302.
Stockholms Bränneri Vodka. 500 ml, 38,5%, 245 kr.

RELATERAD LÄSNING