Hem NyheterNyhet WB Stockholms Bränneri Winter Negroni är tillbaka

Stockholms Bränneri Winter Negroni är tillbaka

av Livets Goda

Nu är produktionen av årets glögg från Stockholms Bränneri i full gång. Efter förra årets succé kommer nu en ny batch av deras ekologiska Winter Negroni. 

”Vi blev överösta av positiva ord över vår Winter Negroni med svenska smaker ifjol, så vi kunde inte annat skapa en ny batch av denna fantastiska produkt. Det känns som att folk verkligen uppskattar en julprodukt som även går att avnjuta kall bredvid all klassisk varm glögg. Winter Negronin är något helt unikt som vi har jobbat hårt med att hitta den perfekta balansen på mellan fruktigheten, ginen och beskan ihop med julkryddorna.” säger Anna Wikner, medgrundare av bränneriet.

Stockholms Bränneris Winter Negroni utgår från Stockholms Bränneri Dry Gin tillsammans med bränneriets rönnbärsbaserade Stockholms Aperitif – Röd som kryddas upp med klassiska julkryddor såsom kryddnejlika, kardemumma, apelsin och kanel. Slutligen adderas toner från en kallpressade körsbär och svartvinbär.

”Vi är väldigt stolta över att Systembolaget också i år gett oss
chansen att finnas tillgänglig i julsortimentet i butik redan från start. Winter Negronin finns nu tillgänglig i ca 30 butiker. I fjol samlade vi alla gemensamma krafter på bränneriet för att kunna släppa 6000 flaskor i början av säsongen för att möta det stora intresset inför släppet. Dessa flaskor sålde slut snabbare än vad vi någonsin kunde förvänta oss så vi fick jobba otroligt hårt hela julsäsongen för att försöka göra vår produkt tillgänglig för alla de som ville ha.” säger Anna.

Den ekologiska glöggen finns redan nu tillgänglig på Systembolaget att beställa till landets alla butiker och även tillgänglig i flertalet butiker. En flaska på 500 milliliter kostar 192 kronor. Alkoholhalten ligger på 22 procent.

STOCKHOLMS BRÄNNERI WINTER NEGRONI
Systembolaget: Art Nr. 8740402, 500 ml, 22%, 192kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING