Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Stockholmspremiär för hyllade restaurangkonceptet Basta

Stockholmspremiär för hyllade restaurangkonceptet Basta

av Livets Goda

Lagom till sommaren slår den italienska restaurangen Basta upp portarna till Åhlens Citys ljusa takvåning och en 200 kvadratmeter stor terrass med bar och utsikt över de mest centrala delarna av Stockholm. Detta markerar ett stort kliv fram på den nationella scenen för Basta, som med sitt traditionella italienska kök och moderna koncept erbjuder en trendig mötesplats för den kvalitetsmedvetna matgästen.

Basta är en urban Italienare som står i korsningen mellan det italienska köket och den pulserande staden. Med en meny som innehåller allt från antipasti och napolitansk pizza till egentillverkad pasta, tillagad med färska, närproducerade och förstklassiga råvaror vill de bjuda på en helhetsupplevelse av den italienska matkulturen i en urban och gemytlig
atmosfär.

“Något som vi har lärt oss under alla våra inspirationsresor till Italien är att även om maten anses vara det viktigaste i Italien så finns det en faktor som är minst lika väsentlig, nämligen samvaron. Att sätta sig ner vid ett stort bord och äta en måltid tillsammans handlar i första hand om att spendera tid tillsammans med nära och kära” säger Brazer Bozlak, grundare
och VD Basta.

Restaurangen på takvåningen i Åhlens City i Stockholm hämtar inspiration från Amalfikusten och kommer att erbjuda lunch, afterwork och middag. Med 130 sittplatser inomhus, och 140 sittplatser samt en cocktailbar utomhus, vill man locka både familjer och par men även vänner som tar en fördrink och kollegor på after work. Till den stora uteserveringen kommer det även att bokas DJs onsdagar, fredagar och lördagar. Visionen är att bjuda med gästerna på en resa som speglar den italienska restaurangupplevelsen, och etableringen i centrala Stockholm blir ett naturligt och efterlängtat steg framåt på den nationella restaurangscenen.

“Vi har under en period fört en dialog med flera fastighetsägare i Stockholm och behövt ha is i magen i väntan på något spektakulärt, och när möjligheten till dessa lokaler på bästa läge i Stockholm City dök upp så kändes det rätt på en gång! Restaurangen i Stockholm blir vår största satsning hittills, och samtidigt som vi är ödmjuka inför den konkurrens som råder i närområdet är vi övertygade om att vi tillsammans med våra fantastiska arkitekter kommer att omvandla lokalerna, och framförallt terrassen, till en restaurangupplevelse utöver det vanliga.” säger Brazer Bozlak, grundare och VD Basta.

Basta öppnar på våning 4 i Åhlens City, Klarabergsgatan 50, i mitten av juni sommaren
2022, bordsbokning kommer att öppna via www.restaurangbasta.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING