Hem Whisky & Bourbon Stone Delicious IPA Gluten Free – en öl för alla

Stone Delicious IPA Gluten Free – en öl för alla

av Livets Goda

Stone Delicious IPA: Att vara glutenintolerant och samtidigt älska öl var för några år sedan snudd på inkompatibelt då utbudet saknade såväl djup som produkter av rang. Idag är det annat ljud i skällan och vi ser flera av de mest seriösa bryggerierna investera i glutenfri öl som inte ger avkall på vare sig smak eller upplevelse. En av dessa hör till våra favoriter oavsett om det är glutenfritt eller inte – Stone Brewings Delicious IPA Gluten Free.

Produkter anpassade till en målgrupp kan lätt bli andrarangens sortiment som inte når upp till samma nivå som ordinarie utbud. Men vi har sett ett rejält skifte på glutenscenen där det glädjande nog blivit en stor kvalitetsökning och oavsett om man är intolerant eller inte så är produkterna så pass bra att alla vill dricka dem. Och det är en utveckling som vi applåderar. En som onekligen kvalar in där och som lär vinna många följare, inte minst IPA-vänner, är de amerikanska humlefantasterna Stone Brewing som med sin Delicious IPA visar vilken nivå glutenfri öl kan ligga på. En öl för alla, intolerant eller inte!

Stone Delicious IPA

Livets Goda om Stone Delicious IPA Gluten Free

Delicious har en bronsskimrande färg och hälls med fint kvardröjande skum. Det är en snyggt svarvad IPA med bra tryck i frukten och intrycken spänner från kanderade citrusskal, örtighet, tropiska toner av mango och papaya men även den klassiska barrskogskänslan tillsammans med en nyans av halmlada infinner sig. Gomkänslan är krämigt fyllig och vågar ta för sig tillsammans med de beska och samtidigt aromatiska humlenyanserna där tropiskt, citrusfruktigt och aprikos gifter sig fint med det maltiga. Långt, torrt och nyanserat bittert avslut och tro oss, du kommer undra vart de 7,7 styrkeprocenten gömmer sig.

93 p

Humlevänner dricker den här rätt upp och ner men är du ovan vid rikedomen som tropiskt doftande humle kan ge så är vår rekommendation att öppna Delicious till mat. Den fixar BBQ förträffligt, inte minst kryddor och rök, men våga även prova till smakrikare fiskrätter, gärna med en helstekt laxsida.

Stones Delicious återfinns i mer än 100 Systembolagsbutiker och till övriga kan den beställas utan extra kostnad. Burken (355 ml, 7,7%) har artikelnummer 1301 och kostar 29,90 kronor.

Till Stone Delicious IPA på Systembolaget HÄR >>>

Mer inspiration? Se gärna;

Tempurafriterad halloumiburgare & somrig IPA från mästarna Stone Brewing HÄR

RELATERAD LÄSNING