Hem NyheterNyhet WB Stor satsning på lokal mat hos High Coast Whiskey med ny kökschef

Stor satsning på lokal mat hos High Coast Whiskey med ny kökschef

av Livets Goda

Nu är det klart att den välkände och inte minst välrenommerade kocken Fredrik Persson blir köksmästare på High Coast Whiskys besökscentrum.

Planering inför våren och hösten är i full gång på destilleriets besökscentrum. Eftersom det ännu inte är klart med vilka restriktioner som gäller kommer det mesta att vara preliminärt och covid-säkrat. En sak är dock inte preliminär och det är att kocken Fredrik Persson tillträder som köksmästare från och med 1a april. Fredrik kommer senast från det väl ansedda Brygghuset i Härnösand men har också hunnit med tre Nobelmiddagar, ett VM-guld som lagledare för Stockholm Culinary Team, deltagande i årets kock och arbete på två olika michelin-restauranger.

  • Det ska bli väldigt kul att utveckla en härlig meny som bygger på inspiration från den vackra plats destilleriet ligger på, säger Fredrik Persson och fortsätter; Att dessutom få matcha maten med fantastisk whisky blir otroligt spännande.

High Coast Whiskys besökscentrum öppnar upp sina portar efter covid-uppehållet den sista april med en storslagen eldfest som kommer innehålla sedvanlig brasa, eldkonst och mycket god whisky. Besökarna kommer även få chansen att prova den senaste In Flames-buteljeringen som förlanseras denna eldens dag.

  • Det är otroligt roligt att vi får chansen att jobba med en så duktig kock, säger Henrik Persson vd på High Coast Distillery och fortsätter; Nu blir det inte bara en smakupplevelse av världsklass i glasen utan även på tallriken i sommar.

För att se vad som händer på destilleriet eller för kontakt, bordsbokning eller frågor, kontakta destilleriet på 0612 – 530 60 eller gå in på hemsidan https://highcoastwhisky.se/visitor-center/ .

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING