Nu är det klart att den välkände och inte minst välrenommerade kocken Fredrik Persson blir köksmästare på High Coast Whiskys besökscentrum.
Planering inför våren och hösten är i full gång på destilleriets besökscentrum. Eftersom det ännu inte är klart med vilka restriktioner som gäller kommer det mesta att vara preliminärt och covid-säkrat. En sak är dock inte preliminär och det är att kocken Fredrik Persson tillträder som köksmästare från och med 1a april. Fredrik kommer senast från det väl ansedda Brygghuset i Härnösand men har också hunnit med tre Nobelmiddagar, ett VM-guld som lagledare för Stockholm Culinary Team, deltagande i årets kock och arbete på två olika michelin-restauranger.
- Det ska bli väldigt kul att utveckla en härlig meny som bygger på inspiration från den vackra plats destilleriet ligger på, säger Fredrik Persson och fortsätter; Att dessutom få matcha maten med fantastisk whisky blir otroligt spännande.
High Coast Whiskys besökscentrum öppnar upp sina portar efter covid-uppehållet den sista april med en storslagen eldfest som kommer innehålla sedvanlig brasa, eldkonst och mycket god whisky. Besökarna kommer även få chansen att prova den senaste In Flames-buteljeringen som förlanseras denna eldens dag.
- Det är otroligt roligt att vi får chansen att jobba med en så duktig kock, säger Henrik Persson vd på High Coast Distillery och fortsätter; Nu blir det inte bara en smakupplevelse av världsklass i glasen utan även på tallriken i sommar.
För att se vad som händer på destilleriet eller för kontakt, bordsbokning eller frågor, kontakta destilleriet på 0612 – 530 60 eller gå in på hemsidan https://highcoastwhisky.se/visitor-center/ .