Hem NyheterNyhet WB Storslam för Agitator på World Whiskies Awards 2024

Storslam för Agitator på World Whiskies Awards 2024

av Livets Goda

Dubbla guld för Agitator Blended samt silver för Blind Seal Straight Rye. Det är facit för svenska whiskymakaren Agitator när World Whiskies Awards 2024 summeras. Återigen visar det Arbogabaserade destilleriet sin klass på den internationella scenen.

Foto: Agitator

När alla pristagare presenterats i World Whiskies Awards stod det klart att den svenska whiskymakaren Agitator tagit hem medaljer av de ädlaste valörerna ännu en gång. I kategorin “Bästa Blended utan angiven ålder” tog Agitator Blended Whisky hem guldmedaljen och blev dessutom kategorivinnare i “Bästa Blended utan angiven ålder Sverige”. Utöver det prisades Blind Seal Straight Rye Whisky med en silvermedalj i kategorin “Bästa rågwhisky 12 år och under”.

– Otroligt roligt så klart med framgångarna i World Whiskies Awards.Vår blended och Blind Seal tog medaljer i The Whisky Battle Awards i höstas, fast då var det ombytta roller. Vi vet att vi gör oslagbar whisky och känner stolthet över att vi uppmärksammas på den stora internationella scenen, säger Oskar Bruno, grundare och destillerichef på Agitator Whiskymakare samt master blender för de prisvinnande produkterna.

Det är inte första gången som det Arbogabaserade destilleriet prisas på The World Whiskies Awards – en global tävling som utser den bästa whiskyn i världen i respektive kategori. I fjol, 2023, vann Blind Seal Straight Rye silver medan Agitator Single Malt och Agitator Blended Whisky kammade hem brons. Vinnarna i årets tävling offentliggjordes på Whisky Magazine Awards-galan som ägde rum den 20 mars i London.

Agitator Blended Whisky
Maltwhiskyn i blandningen är destillerad under vakuum där trycket och kokpunkten i pannorna sänkts, vilket reducerar energiåtgången under tillverkningen och bevarar en rikare smak inför fatlagringen.

Blind Seal Straight Rye
Blind Seal Rye Whiskey är en hyllning till originalen, gjord enligt alla kvalitetsstandarder för amerikansk bourbon, förutom att den är destillerad och fatlagrad i svenska Arboga. Den presenteras i en flaska som påminner om stilen under den amerikanska förbudstiden.

RELATERAD LÄSNING