Hem Mat & Restaurang Stort intresse för Årets Kock 2016

Stort intresse för Årets Kock 2016

av Livets Goda

”När anmälningstiden till Årets Kock 2016 gick ut hade totalt 114 kockar skickat in sina ansökningar. Majoriteten av de tävlande är verksamma i någon av storstäderna som Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Malmö och Oslo. Övriga kockar kommer från restauranger spridda över hela landet. Nytt inför Årets Kock 2016 är att en digital jury väljer ut de 40 bästa bidragen, som kommer att lagas upp och presenteras inför en jury som utser 18 kockar att gå vidare till två semifinaler. All uttagning sker under stor sekretess där både kockarna och juryn är anonyma för varandra. – De nya tävlingsreglerna där 40 kockar får laga upp sina rätter ger betydligt fler kockar chansen att visa vad de kan, säger Hanna Halpern, VD Årets Kock. Juryn bedömer smak, metod och presentation där smak ger högsta poäng. I år avgörs semifinalerna i Helsingborg den 11 november och i Karlstad den 17 november där en semifinalist från respektive ort går direkt vidare till final. Resterande finalister går vidare på poäng. Sammanlagt gör åtta kockar upp om titeln Årets Kock 2016 den 11 februari 2016 i Stockholm. Vinnaren av Årets Kock 2016 blir svensk mästare i professionell matlagning, erövrar titeln Årets Kock 2016 samt får ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj i guld. Dessutom får vinnaren en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land. För mer information om tävlingen, se också www.aretskock.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING