Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Livets Goda 14 Sep, 2018
Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner inom hälsosam mat, visar att intresset för att förändra sin kost och äta hälsosammare är allra störst bland dem som är under 35 år. Varannan i åldersgruppen 16-34 år uppger att de vill ändra sina matvanor, medan endast 23 procent i åldern 56-79 år uppger samma sak.

På frågan vilka livsmedel unga planerar äta mer respektive mindre av uppger hela 84 procent att de planerar att äta mer grönsaker och frukt. Den siffran är lika hög i samtliga ålderskategorier.

  • Idag finns det många medvetna konsumenter som lägger stor vikt vid vad de äter och är väl insatta i fördelarna med att äta hälsosamt. Idag är utbudet av hälsosam mat stort och allt fler livsmedelsbutiker och närbutiker ser fördelarna i att profilera sig med hälsosamma måltider och snacks, säger Lisa Isakson, marknad- och kommunikationschef på Greenfood.

Undersökningen visar också att det främst är sockerkonsumtionen som unga vill minska, 88 procent uppger att de ska dra ner på sockret. Fett och animaliska proteiner är ytterligare två livsmedelsgrupper där unga ska vill minska sin konsumtion.

Livsmedlen som unga planerar att välja bort

1. Socker 88 procent
2. Bröd, pasta och andra produkter rika på kolhydrater 51 procent

3. Fett 33 procent
4. Animaliskt protein 33 procent
5. Charkuterier 30 procent
6. Mejeriprodukter 21 procent

Livsmedel där unga planerar öka sin konsumtion

1. Frukt och grönsaker 84 procent
2. Animaliskt protein 9 procent
3. Fett 8 procent


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet