Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Livets Goda 14 Sep, 2018
Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner inom hälsosam mat, visar att intresset för att förändra sin kost och äta hälsosammare är allra störst bland dem som är under 35 år. Varannan i åldersgruppen 16-34 år uppger att de vill ändra sina matvanor, medan endast 23 procent i åldern 56-79 år uppger samma sak.

På frågan vilka livsmedel unga planerar äta mer respektive mindre av uppger hela 84 procent att de planerar att äta mer grönsaker och frukt. Den siffran är lika hög i samtliga ålderskategorier.

  • Idag finns det många medvetna konsumenter som lägger stor vikt vid vad de äter och är väl insatta i fördelarna med att äta hälsosamt. Idag är utbudet av hälsosam mat stort och allt fler livsmedelsbutiker och närbutiker ser fördelarna i att profilera sig med hälsosamma måltider och snacks, säger Lisa Isakson, marknad- och kommunikationschef på Greenfood.

Undersökningen visar också att det främst är sockerkonsumtionen som unga vill minska, 88 procent uppger att de ska dra ner på sockret. Fett och animaliska proteiner är ytterligare två livsmedelsgrupper där unga ska vill minska sin konsumtion.

Livsmedlen som unga planerar att välja bort

1. Socker 88 procent
2. Bröd, pasta och andra produkter rika på kolhydrater 51 procent

3. Fett 33 procent
4. Animaliskt protein 33 procent
5. Charkuterier 30 procent
6. Mejeriprodukter 21 procent

Livsmedel där unga planerar öka sin konsumtion

1. Frukt och grönsaker 84 procent
2. Animaliskt protein 9 procent
3. Fett 8 procent


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet