Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Livets Goda 14 Sep, 2018
Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner inom hälsosam mat, visar att intresset för att förändra sin kost och äta hälsosammare är allra störst bland dem som är under 35 år. Varannan i åldersgruppen 16-34 år uppger att de vill ändra sina matvanor, medan endast 23 procent i åldern 56-79 år uppger samma sak.

På frågan vilka livsmedel unga planerar äta mer respektive mindre av uppger hela 84 procent att de planerar att äta mer grönsaker och frukt. Den siffran är lika hög i samtliga ålderskategorier.

  • Idag finns det många medvetna konsumenter som lägger stor vikt vid vad de äter och är väl insatta i fördelarna med att äta hälsosamt. Idag är utbudet av hälsosam mat stort och allt fler livsmedelsbutiker och närbutiker ser fördelarna i att profilera sig med hälsosamma måltider och snacks, säger Lisa Isakson, marknad- och kommunikationschef på Greenfood.

Undersökningen visar också att det främst är sockerkonsumtionen som unga vill minska, 88 procent uppger att de ska dra ner på sockret. Fett och animaliska proteiner är ytterligare två livsmedelsgrupper där unga ska vill minska sin konsumtion.

Livsmedlen som unga planerar att välja bort

1. Socker 88 procent
2. Bröd, pasta och andra produkter rika på kolhydrater 51 procent

3. Fett 33 procent
4. Animaliskt protein 33 procent
5. Charkuterier 30 procent
6. Mejeriprodukter 21 procent

Livsmedel där unga planerar öka sin konsumtion

1. Frukt och grönsaker 84 procent
2. Animaliskt protein 9 procent
3. Fett 8 procent


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet