Hem Nyheter Stressa ner och slappna av med hjälp av ett spabad

Stressa ner och slappna av med hjälp av ett spabad

av Livets Goda

I vårt stressade samhälle kan det kännas svårt att få tid till att slappna av och varva ner. Det kan kännas krångligt att skapa en hel rutin bara för att stressa ner efter en lång arbetsdag. Faktiskt är det så att det oftast räcker med endast 20 minuters tid att bara fokusera på dig själv och ditt välbefinnande.

Artikeln är i samarbete med Hydropool

Har du ett spabad hemma eller funderar du på att köpa ett? Med hjälp av ett spabad kan du hjälpa både kropp och knopp att slappna av och återhämta sig.

Skapa en härlig spabadsrutin

Det är ingen hemlighet att det är viktigt att stressa ner. Utan det är allmänt känt att utan regelbunden avslappning är det lätt att bli utbränd. Ett spabad ger en känsla av lyx, avslappning och lugn som kan vara svår att komma åt i dagens samhälle. Du som redan har ett spabad hemma bör verkligen utnyttja det oftare.

Lägg bort telefonen

Omedvetet spenderar vi allför många timmar framför en skärm var dag. När du förbereder dig för ditt avslappnande spabad bör du lägga bort telefonen och stänga av ljudet så att du inte störs av den. Ställ en timer på 20 minuter och njut av lugnet som sprider sig i din kropp. Låt hela kroppen slappna av och försök stänga av hjärnan en stund, även om det kan vara svårt.

Har du svårt att hitta tid?

Tidsmässigt är det väldigt lite vi kan kontrollera under dagen. Långa bilköer och kaos i matbutiken kan ställa till det för dig. Genom att gå upp 20 minuter tidigare på morgonen kan du säkerställa att du hinner med din underbara avslappning i spabadet. Att börja dagen med ångande hett vatten och frid, påverkar både kropp och själ under hela dagen.

Är du inte en morgonperson?

Det är inte alla som klarar av att tvinga sig upp 20 minuter tidigare var morgon. För dig som har svårt för morgonen kan en kvällsrutin vara en bättre idé. Faktum är att ett spabad kan hjälpa kroppen att släppa spänningar som kan leda till huvudvärk och även sömnproblem. Genom att hjälpa kropp och knopp att slappna av innan du ska sova kan du lättare somna in.

Ta ditt välmående på allvar

Det är inte alla personer som har 20 minuter att avvara alla dagar i veckan. Även om du har ett upptaget liv bör du ta ditt eget välmående på allvar och faktiskt utnyttja ditt underbara spabad.

Boka in en dejt med dig själv minst en gång i veckan där du avsätter 20 minuter för ett varmt och avslappnande spabad. Där kan du sitta i dina egna tankar och verkligen låta kroppen slappna av.

Kombinera spabadet med avslappning för hjärnan

Du som gärna mediterar eller lyssnar på podcasts för att varva ner kan med lätthet kombinera det med ett ångande spabad. När din kropp slappnar av maximalt påverkar det hjärnan något enormt. För vissa personer kan det vara stressande att ha det helt tyst, i dessa fall kan lugn och avslappnande musik hjälpa både kropp och knopp att varva ner.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING