Hem Vinvärlden Substance från Charles Smith fortsätter imponera – nu i ny årgång!

Substance från Charles Smith fortsätter imponera – nu i ny årgång!

av Livets Goda

Livets Goda har sagt det tidigare och med den nya årgången 2017 så finns det ingen anledning att revidera påståendet; Charles Smiths Substance CS är ytterst svårslagen i sitt segment. Och från och med början av september så finns vinet dessutom på ett antal systembolagsbutiker runtom landet.


Bästa cabernet under tvåhundringen utbasunerade vi med 2016. Vi fortsätter säga samma sak om 2017 som är precis lika bra men ändå skiljer sig i stil. Kanske för att känslan är den av en mer ”bordeauxig” Substance.

Livets Goda om 2017 Substance CS, Charles Smith

Att det är ett Charles-vin i glaset råder det ingen tvekan om för det bjuds friskt och generöst av de mörka bären, främst cassis, björnbär och blåbär, men det som han gör mästerligt är att likväl få med en stramhet i vinet som tyglar det maffiga. Som då cederkaraktären, de örtpigga inslagen, stjälkigheten och ett närmast vitpepprigt drag. Allt blir så balanserat och precis perfekt flörtigt. Samma är det med smaken som pendlar åt det fylligare hållet med massiv mörk frukt men aldrig svulstig sådan. För bakom finns en tät tanninstruktur, skalstrama toner som skänker harmonin till bygget, och trots sin ungdom så är det aldrig tal om ett vin som måste ligga till sig. Ett stänk krutrök och en känsla av persika skänker extra spänning till den kryddiga smaken där faten är supersnyggt hanterade.
Ett vin man dricker med glädje, ett vin som snackar med alla men som ändå har djup. Respekt Charles.

Intrycket: 92/100 LGP

Den nya årgången finns nu tillgänglig och har artikelnummer 74083. En flaska kostar 179 kr och du finner vinet här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING