Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Succé direkt för japanska matbaren Miyakodori

Succé direkt för japanska matbaren Miyakodori

av Livets Goda

Miyakodori är Stockholms nya tillskott som breddar stadens matkultur.
Den nyöppnad izakayan, en slags japansk matbar, erbjuder sina gäster att njuta av rykande yakitori direkt från kolgrillen, eller varför inte beställa något från den generösa sakelistan? Den första månaden är redan fullbokad.
– Det ska vara högsta kvalitet rakt igenom i en avslappnad miljö, säger Lars Brennwald.

En ökande trend inom restaurangvärlden är så kallade izakaya, en typ av japansk matbar. I den avslappnade restaurangen kan gästerna njuta av smårätter, nygrillat från kolgrillen och ett brett dryckesutbud med en hel del sake. Nu har även Stockholm fått sin egen izakaya. Miyakodori öppnade nyligen på Upplandsgatan 7 i regi av kockarna Max Westerlund Inazawa, Johan Forssell och Lars Brennwald.

Det blev genast succé och alla bord var nästan omgående fullbokade för hela den första månaden.

– Det känns fantastiskt kul. Vi är väldigt nöjda maten, men också miljön. Det ska vara opretentiöst och avslappnat. Alla är välkomna och stämningen kan vara lite livlig, säger Lars Brennwald.

Han berättar att de har tänkt mycket på inredning och miljö för att de runt 50 gästerna i matsalen. Även de 15 personer som får plats i baren ska få exakt rätt känsla.

– Du tänker så klart en stund på varje inköp. Både utifrån inredningen och hur gästerna ska uppleva besöket. Men du tänker också en hel del på inredningen bakom kulisserna för att maten ska bli så bra som möjligt, säger han.

Miyakodori har valt att helt gå på produkter från sanitetsleverantören GROHE där det är möjligt.

– Utöver att det är av högsta kvalitet passar det oss väldigt bra med företagets hållbarhetstänk. Att produkterna är energi- och vattensnåla påverkar självklart våra kostnader för att driva restaurangen, men det är också viktigt för oss att minska klimatavtrycket och då passar GROHE perfekt eftersom vi får precis det utan att kvaliteten påverkas.

Restaurangen drivs och ägs av kockarna Lars Brennwald som tidigare jobbat i Frantzéngruppen på restauranger som Frantzén och Astoria samt utomlands i Singapore. Johan Forssell har jobbat för Djureskog och på restauranger som AG och Rolfs Kök samt i Schweiz. Max Westerlund Inazawa har, precis som Lars jobbat inom Frantzéngruppen och har dessutom jobbat fem år i Japan.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING