Succé för festivalen AVSKALAT

Livets Goda 10 Oct, 2018
Vin Intresset var stort och många hade kommit för att prova naturvin och hantverkscider när AVSKALAT hölls för första gången. Biljetterna sålde slut redan innan festivalen öppnade.

– Vi ser ett växande intresse för hur även det som vi dricker har framställts. Vi tror att det här bara är början och att vi kommer att se en liknanade utveckling som den för hantverksöl, med allt fler nyfikna konsumenter och en stor smakbredd, säger Äkta varas verksamhetsledare Björn Bernhardson.

– Förutom att festivalen blev slutsåld upplevde vi även att den var väldigt uppskattad av besökarna, fortsätter han.

Festivalen AVSKALAT är ett initiativ av Äkta vara, Naturvinsguiden, Riktig Cider, Pomologik och TM Kvalitetsviner.

Vid festivalen som hölls på PS Matsal i Stockholm medverkade 13 importörer och producenter av naturvin och hantverkscider. Även Äkta vara, som bland annat driver Naturvinsguiden och frågan om ingrediensdeklaration av alkoholdrycker, hade en monter.

På plats fanns även författaren Mats-Eric Nilsson, aktuell med boken Château Vadå, samt Systembolaget, som gav sina perspektiv på ingrediensförteckningar och naturvin. De deltog även i en debatt.

Se en inspelning av debatten här >>

– Vi som har varit med och arrangerat festivalen satsar nu på att göra den ännu större nästa gång, säger Björn Bernhardson.

Läs mer om AVSKALAT här >>


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet