1

Succé för Kaliforniencertifiering

Under våren hölls en utbildning på Restaurangakademien som riktade sig till sommelierer som ville certifiera sig på Kalifornien. Detta visade sig bli en succé och går därför i repris redan till våren. Camilla Ericsson, chef i Sverige för Wine Institute of California, säger att satsningen på certifieringen beror på att det är långt att åka till Kalifornien. – Därför tar vi hit Kalifornien i stället och erbjuder en vass utbildning för den som vill fördjupa sina kunskaper, säger hon. Kursen hålls under tre onsdagar i april mellan 10.00 och 17.00 med start den 6:e april. Kursledare är Livets Goda – profilen Michel Jamais. Kursen avser att ge djuplodande teoretisk och praktisk kunskap om Kalifornien. USA är idag världens fjärde största vinland och 90 procent av vinproduktionen sker i Kalifornien. Utbildningen sker i samarbete med California Wine Institute som är en branschorganisation med över 1100 kaliforniska vingårdar som medlemmar. För mer information se www.restaurangakademien.se / www.california.se