Hem NyheterNyhet WB Succé för Poppels nyemission med 133% teckningsgrad

Succé för Poppels nyemission med 133% teckningsgrad

av Livets Goda

Mellan 20 maj och 12 juni genomförde Poppels Bryggeri (publ) en nyemission om maximalt 875 000 aktier, till ett värde om 24 500 000 kr. När emissionen nu summeras kan det inte beskrivas som något annat än succé. Nyemissionen blev övertecknad och totalt tecknades det aktier för dryga 32 700 000 kr, vilket motsvarar en teckningsgrad på 133%.

Att nå full teckning, och till och med överteckning ses som väldigt positivt, där både många existerande ägare och många nya har valt att ge Poppels förtroende och investerat. Poppels VD Mats Wahlström: ”Att få en övertecknad emission i tider av krig, inflation och post-covid känns verkligen som ett styrkebesked och ett kvitto på Poppels varumärke. Det ger trygghet i verksamheten och kommer hjälpa oss att fortsätta växa framåt.”

Under teckningsperioden har Poppels varit ute på Sverigeturné för att träffa våra befintliga ägare och kunder samt marknadsföra möjligheten att köpa aktier. Marknadschef Magnus Pettersson: ”Även om vi jobbat hårt med kommunikationen på vår hemsida och i sociala medier, är det svårslaget att komma ut och träffa våra folk. I 10 städer från Malmö i söder till Umeå i norr har vi kunnat presentera nyemissionen, brygga öl med lokala bryggerier, svara på frågor och skåla med våra ölhjältar”.

I tilldelningen har Poppels från start redogjort för att en bred ägarbas prioriteras, det vill säga att många små ägare föredras framför få stora och att alla som tecknat aktier kommer tilldelas aktier. VD Mats Wahlström igen: ”Gemenskap och inkludering är två av Poppels ledord och vi har från start prioriterat att få in många nya ägare. I nyemissionen har det varit viktigt att minsta investering var så låg som 2800kr, så att många hade möjlighet att blir bryggeriägare”.

2373 personer har valt att investera i Poppels och kapitaltillskottet ska användas för att investera i ytterligare tillväxt. Ytterligare restaurangverksamheter, utökad produktionskapacitet och alkoholfri öl är de tre huvudområden som ska leda framåt. Poppels skickar det största av TACK till alla som visat intresse, ställt frågor, kommenterat, like:at, kommit och träffat oss, skålat, tecknat aktier och blivit en del av Poppels. Poppels genomför emissionen tillsammans med Aqurat fondkommission.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING