Hem NyheterNyhet WB Succéboken om Gin & Tonic får ny uppföljare

Succéboken om Gin & Tonic får ny uppföljare

av Livets Goda

Många trodde nog att den världsomspännande Gin & Tonic-boomen skulle klinga av när pandemin tilltog, men det har snarare blivit tvärtom. Experimentlustan flyttade ut från barerna och in på nätet, till ambitiösa hemmabarer. Författaren till storsäljaren Jakten på en perfekt Gin & Tonic, Hans-Olov Öberg, är nu aktuell med sin nya bok Gin & Tonic till tusen.

— Jag har redan skrivit en bok som handlar om Gin & Tonic, som dessutom utnämnts till världens bästa ginbok. Behövdes det då verkligen en till? Nej tänkte jag först, men när jag så gick in på en av mina tonicleverantörers hemsidor såg jag att det fanns 68 tonicsorter som jag, trots nördighet och bildningsambitioner, inte hade testat ordentligt. Någonting måste göras och därmed var tanken på denna bok född, säger Hans-Olov Öberg.

Gin & Tonic till tusen tänjer författaren på gränserna för hur bra, spännande och god en GT egentligen kan bli. Han utmanar traditionella regler för vad som får räknas som en Gin & Tonic och hämtar inspiration från hela världen. För den som lever med en begränsad budget rekommenderas lifehack-kapitlet “En perfekt Gin & Tonic under tian” där författaren tipsar om de fiffigaste smaksättningarna. Garnityr och presentation av drinkarna får sig en ny omgång, när allt kommer omkring ska ju Gin & Tonic vara en glädjespridare för alla god att dricka, vacker att titta på och glädjefyllt okomplicerad att blanda.

”Faktum är att glas har en tendens att driva på kreativiteten i drinkblandandet. Ett gammalt fint cocktailglas ger helt andra impulser än det stora Gintonicaglaset som i sin tur skickar helt andra signaler till hjärnans uppfinningscentrum än ett tjockbottnat Hurricane-glas. Kreativiteten mår ju bäst av att utsättas för olika former av restriktioner, och gärna nya begränsningar som tvingar avnämaren att söka nya lösningar.”
— ur boken.

Hans-Olov Öberg är författaren bakom den prisbelönta storsäljaren Jakten på en perfekt Gin & Tonic som av Gourmand Awards utsågs till Världens bästa ginbok 2019 i Macao. Boken belönades även med utmärkelsen Bästa dryckesfoto och Bästa cocktailbok i Sverige samma år. Han har även skrivit Jakten på en perfekt Dry Martini tillsammans med bartendern Emil Åreng. Boken vann priset Sveriges bästa cocktailbok 2020 och har utsetts till en av världens bästa av Gourmand Awards. Efter ett besök på ett stort brittiskt gindestilleri i mitten på åttiotalet har Hans-Olov målmedvetet jagat efter det perfekta GT-receptet.

Boken släpps den 13 oktober. 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING