Hem NyheterVinnyhet Succén fortsätter – Miss Li:s populära cava seglar in på hyllan

Succén fortsätter – Miss Li:s populära cava seglar in på hyllan

av Livets Goda

Under maj lanserade Miss Li en uppskattad ekologisk cava – Cava Complicado de Miss Li i samarbete med Solera. Cava Complicado de Miss Li finns nu att hitta i ett stort antal av Systembolagets hyllor.

– Efter bara fyra veckors försäljning kommer cavan att komma in på hyllan i 153 stycken av Systembolagets butiker från och med i juli säger Martina Schönbeck, produktchef på Solera.

– ¬Min cava är precis som jag – livlig, sprudlande och en smula komplicerad, säger Miss Li. Jag är helt tagen av att den har fått ett sådant fint mottagande. Att den har funnits i beställningssortimentet är ju coolt bara det, men vad gäller att komma in på hyllan trodde jag att det skulle ske för närmast sörjande, i Falun och Borlänge typ där jag är uppväxt. Så att den nu finns att hitta på så många butiker ute i landet är verkligen fantastiskt, säger Miss Li.

Cava Complicado de Miss Li är odlade i enlighet med regler för ekologisk odling. Jäsningen sker i 14-gradiga rostfria ståltankar innan det är dags för den andra jäsningen som sker i flaskan och i horisontalläge i minst 11 månader.

– Jag älskar Spanien. Där har jag turnerat med min musik, och vi brukar njuta av mat och dryck, antingen uppe i en mysig bergsby, eller så slår vi oss ner på ett torg i staden och betraktar livet och människor som passerar i timmar. När jag fick möjlighet att lansera mitt alldeles egna vin var det en självklarhet att det var en cava jag ville släppa. Eftersom jag är vegan och äter växtbaserad mat var det också viktigt att vinet skulle vara veganskt, säger Miss Li.

Etiketten som andas Art Nouveau är framtagen av Sonny Gustafsson, som dessutom skriver all musik tillsammans med Linda. Och tittar man riktigt noga hittar man även Lindas hund Kenta på flaskhalsen.

Cava Complicado de Miss Li
Artikelnummer: 5602901
Pris: 109 kr
Volym: 750 ml
Alkohol: 11,5 %
Land: Spanien, DO Cava

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING