Hem NyheterNyhet WB Succésamarbetet tillbaka – Agitator släpper SamuelWhisky No. 2

Succésamarbetet tillbaka – Agitator släpper SamuelWhisky No. 2

av Livets Goda

Agitator följer upp det hyllade släppet SamuelWhisky no. 1 med att släppa ett andra samarbete med whiskybloggaren Samuel Lindlöf – SamuelWhisky no. 2 

För ett knappt år sedan släppte Agitator och Samuel Lindlöf sin första whisky tillsammans och det blev en succé. I slutet av sommaren kom nyheten att Lindlöf är ny ambassadör för utmanardestilleriet från Arboga och att ytterligare en whisky var att vänta.

SamuelWhisky No. 2 når hyllorna på Systembolaget den 16 oktober 2023. Precis som Agitators övriga sortiment, har SamuelWhisky no. 2 vakumdestillerats, något som ger en skonsammare behandling av råvarorna och därför en bättre sprit.

– Denna gång har jag skapat en riktigt livlig whisky där torvröken verkligen tar plats. Detta genom att blanda whisky från två 200-liters fat: ex-Islay (57 procent) som ger whiskyn rökighet och bourbon (43 procent) som ger toner av vanilj, säger Samuel Lindlöf.

Blandningen är minimalt filtrerad och buteljerad på sin naturliga styrka om 58,7 procent – den perfekta styrkan enligt Lindlöf.

– Slå upp en dram i ditt glas och njut den gärna precis som den är, säger Samuel Lindlöf.

Om SamuelWhisky no. 2

Smaker: Maltsötma, sälta, kraftig torvrök, mandel, krämig vanilj, halm, krutrök.
Volym: 70 cl
Lanseringsdatum: 16 oktober 2023, klockan 10.00
Pris: 899 SEK
Artikelnummer: 52998

RELATERAD LÄSNING