Hem NyheterNyhet WB Succéstart för rökiga ginen Smoky

Succéstart för rökiga ginen Smoky

av Livets Goda

Smoky Nordic Coastal Gin har fått en flygande start. Vid lanseringen i höstas sålde den slut men finns nu åter i sortiment i cirka 100 Systembolagsbutiker. Den unika ginen är utvecklad i ett samarbete mellan Snälleröds destilleri i Skåne och House of Dagg. House of Dagg är ett nystartat dryckeshus som drivs av krögaren Karl Ljung, före detta Årets Kock, Lili Assefa, som driver PR-byrå och är modeentreprenör samt författaren och rådgivaren Per Schlingmann.

”Vi har under lång tid utvecklat en gin vi själva älskar. Dessutom är det en hyllning till kusten – styrkan, sältan och havet. I Smoky har vi samlat detta i en flaska. Tillsammans har vi utvecklat en gin med starka toner av rök, dofter av hav och naturligtvis örter som växer runt våra kuster”, säger Karl Ljung, Lili Assefa och Per Schlingmann i en kommentar.

Serveringsförslag

Smoky serveras gärna som ”sipping gin”, dvs on the rocks. Den är naturligtvis även utmärkt att dricka med tonic, då med två delar och gärna en tonic med granskott och inte alltför söt. Garneras med citron eller gurka. Smoky gifter sig bra med syrliga smaker och gör sig exempelvis utmärkt i en sour.

Recept Smoky Paloma

5 cl Smoky
2 cl limejuice
10 cl Pink grapefruit soda

Bygg alla ingredienser i ett rocks glas. Garnera med blodgrape och mynta. Vanligtvis saltas kanten, men med smoky rekommenderas osaltad kant.

Fler förslag på drinkar finns på www.smokyspirit.com. Instagram: smokyspirits

Smoky smyglanserades i höstas och sålde omedelbart slut. Den kom rekordsnabbt in i Systembolaget och finns redan i cirka 100 Systembolag samt i beställningssortimentet (artikelnummer 82128).

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING