Hem NyheterNyhet WB Succéwhiskyn från indiska Paul John tillbaka på Systembolaget

Succéwhiskyn från indiska Paul John tillbaka på Systembolaget

av Livets Goda

Det blev minst sagt rusning till Systembolaget när den rökiga succéwhiskyn Paul John Bold hade Sverigepremiär i september. Trots att importören tagit hem nästan hela den beräknade årsvolymen sålde allt slut på tio dagar. Men nu har lagren åter fyllts på och från den 2 november är den indiska rökwhiskyn äntligen tillbaka på Systembolaget.

-Vi visste att Paul John Bold var fantastisk, men när tidning efter tidning hyllade och fyndstämplade Bold så förstod vi att lagret inte skulle räcka, trots att vi hade laddat upp för en rejäl försäljning i flera hundra butiker, säger Thomas Kuuttanen, vd hos importören Symposion i Malmö.

Livets Goda om whiskyn:
Paul John Bold är destilleriets rökigaste whisky och får antas vara cirka 7 år, ingen ålder uppges på whiskyn så vi får här anta lite. Malten torvröks till cirka 30-35 ppm och ger en balanserad rökighet i en single malt som överlag är citrusfruktig och silkigt mjuk i bettet och där maritimt vegetala vågor rullar in snyggt. Sötman präglas av rostade kaffebönor, mörk choklad och lakrits och ger en mörk rondör i den ljust luftiga och mer stramade linjen strukturellt. Snyggt! 91 poäng!

Det är den unika kombinationen mellan kraftfull torvrök och tropisk frukt som så till den grad fascinerat dryckesjournalister och konsumenter. I hög grad beror det på att Paul John använder ett indiskt korn som inte odlas i Europa. Detta tillsammans med minutiös noggrannhet och lagring i den fuktiga och heta tropiska miljön i indiska Goa gör att Paul John Bold blir en whiskyupplevelse utöver det vanliga. Nu är den tillbaka. Glädjande nog till samma pris, 439 kronor.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING