Sundbyholms Slott lanserar en cava i samarbete med Mont-Ferrant

Niklas Jörgensen 19 Mar, 2019
Vin Sundbyholms Slott, dryga timmen från Stockholm och blott en mil från centrala Eskilstuna, ligger precis vid Mälaren och känns säkert igen av många, inte minst från tv-inspelningar. Här mixas mordgåtor med bröllop, konferenser och vinprovningshelger där inte minst den sista kan vara värd att kika närmare på för den dryckesintresserade. Nu har slottet dessutom lanserat sin alldeles egna cava som Livets Goda fick möjligheten att prova.

I samarbete med den äldsta cavaproducenten, Mont-Ferrant i Blanes (norr om Barcelona), så har ett team från Sundbyholms Slott med sommelier Maria Thorsén i spetsen tagit fram en cava som bär slottets signum. Blenden består av klassiska cava-druvsorter som xarel-lp, macabeo och parellads och har lagrats 15 månader på sin fällning.
Etiketten som smyckar flaskan är från en av vårt lands mest välkända konstnärer, Prins Eugen och målades 1893 när prinsen spenderade sin sommar där.

Livets Goda om Sundbyholms Mont Ferrant Brut ECO

Klassisk cava på nosen där vi möts av pigg citrusfrukt som lierar sig med gula frukter, en lätt reduktiv karaktär och en fin jordighet som går över i en nyans av modellera. I gommen en livlig mousse och en stram stenfruktighet med torr touch, örtiga inslag och jordighet, Rent, ursprungstypiskt och välgjort.

Intrycket: 87/100 LGP

Vinet, som för övrigt är ekologiskt producerat, kan du dricka på slottet men också via privatimport beställa hem på Systembolaget. Priset är då 109 kronor och minimumbeställning är sex flaskor. Inga ytterligare avgifter tillkommer.

Om privatimport läser du >>> HÄR

Om Sundbyholms Slott läser du >>> HÄR.


4 anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
12 Aug, 2019

Tjoget - en av världens 50 bästa barer för fjärde året i rad

Whisky och Bourbon För fjärde året i rad har Tjoget placerat sig på…
4 Oct, 2019
Artikelarkivet