Sundqvist inspirerar med uppdukad påskbuffé

Livets Goda 17 Apr, 2019
Mat och Restaurang Påsken närmar sig med stormsteg! Har du bestämt vad du ska bjuda på? Skapa variation på buffébordet genom att laga varianter på klassiska påskrätter.

Ibland är det enkla det goda. Matglädje handlar om att samla nära och kära runt middagsbordet – och kanske testa att laga en ny rätt! Här har Sundqvist satt ihop en påskmeny med recept och dryckestips från deras ambassadörer, några av Sveriges främsta kockar och vinexperter. Njut av påskklassiker i ny tappning och glöm inte att servera rätterna med matchande vin i glaset. 

SMÖRSTEKT SPETSKÅL

Det är alltid trevligt med gröna inslag på buffébordet. Kål är en härlig grönsak som finns i många olika färger och skepnader. Vanligtvis serveras kålen strimlad eller hackad i sallader, men faktum är att det även är otroligt gott att smörsteka kål. Gör som Thomas Sjögren och prova med spetskål. Det är en mild variant av vitkål som, med rätt tillagning, blir ett utsökt tillbehör till middagen.
Ta del av Thomas spetskålsrecept här >>

PEPPRIG LAXCARPACCIO

Testa en ny smaksättning på laxen! Louise Johansson kryddar sin laxcarpaccio med sichuanpeppar och granatäpple, vilket gör att rätten får både vackra färger och en fräsch syra. 
Ta del av receptet här >>

VINNANDE LAMMSTEK

Om du vill imponera på gästerna ska du laga Thomas Sjögrens lammstek från Årets Kock-finalen 2015. Den här rätten har traditionella smaker, men en finess som heter duga!
Ta del av receptet här >>

PRYLTIPS

När man bunkrar upp kylen och skafferiet med råvaror, tänk på att samtidigt se över köksredskapen. Det blir extra roligt att laga god mat om man har bra redskap till hands. Med en rejäl kockkniv och en flexibel filékniv kommer man långt. Då kan man hacka alla grönsaker och rotfrukter till buffén, såväl som filéa fisk och putsa lammstek. Till spetskålen behöver man också en rostfri stekpanna, så att man kan steka på hög värme och få till en krispig stekyta på kålen.

Till sist – glöm inte bort att ge lite kärlek till dukningen! Druvspecifika vinglasbra stekbestick och snygga kryddkvarnar på bordet är små detaljer som gör så mycket för middagsupplevelsen.

 

VIN TILL MATEN

Vitt, rött, bubbel eller rosé – vilket vin är egentligen godast till lax och lammfilé? Att välja ett vin som passar till påskmiddagen är inte alldeles enkelt. Sundqvist har bett vinexperten Jens Dolk att guida oss rätt i dryckesdjungeln.
Ta del av Jens vintips här >>


Livets Goda Premium

Vin Är du en sådan person som uppskattar gott vin, whisky,…
22 May, 2019

Vinn en annorlunda resa till whiskyns hemland

Whisky och Bourbon Nu har du och tre vänner chansen att vinna en…
24 May, 2019

Göteborg är en av världens bästa matdestinationer

Mat och Restaurang National Geographic har listat 2019 års bästa matdestinationer i världen.…
24 May, 2019

Åter i lager - Clarendelle Rouge 2015, 92p

Vin För tredje gången på kort tid så har detta smått…
23 May, 2019

Nu öppnar världens minsta McDonald’s

Mat och Restaurang I sin senaste kampanj lyfter McDonald’s fram en av sina…
22 May, 2019

200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

Whisky och Bourbon Förra veckan var det en unik samlarträff i Åhus. En…
21 May, 2019

Kiviks Musteri skriver under hållbarhetsmanifest

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri är ett av de 41 företag inom livsmedelsindustrin…
21 May, 2019

Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019
Artikelarkivet