Sundqvist inspirerar med uppdukad påskbuffé

Livets Goda 17 Apr, 2019
Mat och Restaurang Påsken närmar sig med stormsteg! Har du bestämt vad du ska bjuda på? Skapa variation på buffébordet genom att laga varianter på klassiska påskrätter.

Ibland är det enkla det goda. Matglädje handlar om att samla nära och kära runt middagsbordet – och kanske testa att laga en ny rätt! Här har Sundqvist satt ihop en påskmeny med recept och dryckestips från deras ambassadörer, några av Sveriges främsta kockar och vinexperter. Njut av påskklassiker i ny tappning och glöm inte att servera rätterna med matchande vin i glaset. 

SMÖRSTEKT SPETSKÅL

Det är alltid trevligt med gröna inslag på buffébordet. Kål är en härlig grönsak som finns i många olika färger och skepnader. Vanligtvis serveras kålen strimlad eller hackad i sallader, men faktum är att det även är otroligt gott att smörsteka kål. Gör som Thomas Sjögren och prova med spetskål. Det är en mild variant av vitkål som, med rätt tillagning, blir ett utsökt tillbehör till middagen.
Ta del av Thomas spetskålsrecept här >>

PEPPRIG LAXCARPACCIO

Testa en ny smaksättning på laxen! Louise Johansson kryddar sin laxcarpaccio med sichuanpeppar och granatäpple, vilket gör att rätten får både vackra färger och en fräsch syra. 
Ta del av receptet här >>

VINNANDE LAMMSTEK

Om du vill imponera på gästerna ska du laga Thomas Sjögrens lammstek från Årets Kock-finalen 2015. Den här rätten har traditionella smaker, men en finess som heter duga!
Ta del av receptet här >>

PRYLTIPS

När man bunkrar upp kylen och skafferiet med råvaror, tänk på att samtidigt se över köksredskapen. Det blir extra roligt att laga god mat om man har bra redskap till hands. Med en rejäl kockkniv och en flexibel filékniv kommer man långt. Då kan man hacka alla grönsaker och rotfrukter till buffén, såväl som filéa fisk och putsa lammstek. Till spetskålen behöver man också en rostfri stekpanna, så att man kan steka på hög värme och få till en krispig stekyta på kålen.

Till sist – glöm inte bort att ge lite kärlek till dukningen! Druvspecifika vinglasbra stekbestick och snygga kryddkvarnar på bordet är små detaljer som gör så mycket för middagsupplevelsen.

 

VIN TILL MATEN

Vitt, rött, bubbel eller rosé – vilket vin är egentligen godast till lax och lammfilé? Att välja ett vin som passar till påskmiddagen är inte alldeles enkelt. Sundqvist har bett vinexperten Jens Dolk att guida oss rätt i dryckesdjungeln.
Ta del av Jens vintips här >>


Jill Johnson lanserar bubblig uppföljare till Nashville Stories

Vin I våras gjorde countryartisten Jill Johnson entré på en helt…
23 Aug, 2019

Hyllade årgångar från Penfolds - lanseras i September

Vin För många vinentusiaster är lanseringen av The Penfolds Collection en…
22 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

Soalheiro ny producent hos Ward Wines

Vin Vinhuset Soalheiro är pionjär när det gäller att producera vin…
20 Aug, 2019

Visit Sweden ska hjälpa matföretag att profilera hållbarhet

Mat och Restaurang Bland utländska turister förknippas Sverige starkt med hållbarhet och trender…
20 Aug, 2019

Unik och exklusiv låda med viner från Jean Louis Chave

Vin Jean Louis Chave är en av Rhônedalens topproducenter. Nu lanserar…
19 Aug, 2019

dags för Quercus IV Mongolica

Whisky och Bourbon Den 6 september släpps Quercus IV Mongolica från High Coast…
19 Aug, 2019
Artikelarkivet