Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Sundqvist växer på den skandinaviska marknaden

Sundqvist växer på den skandinaviska marknaden

av Livets Goda

2019 tog Sundqvist över distributionen av Riedel i Norge, därefter Global i Norge och Danmark inför årsskiftet 2022. Nu växer Sundqvists skandinaviska portfölj med ännu ett varumärke – nämligen Pulltex.

Sundqvist grundades 1963 och har utvecklats till att idag vara en självklar samarbetspartner när det kommer till köksredskap. I varumärkesportföljen finns marknadens vassaste kockknivar såväl som stek- och kokkärl, kryddkvarnar och vintillbehör i världsklass.

Ett varumärke som är vida känt inom vin och dryck är spanska Pulltex. Sundqvist har varit Pulltex svenska distributör sedan början på 2000-talet. Från och med juli breddas samarbetet och Sundqvist tar över distributionsrätten även i Norge och Danmark.

Så här uttalar sig Jose Sánchez, exportchef för Pulltex, om nyheten:

–På Pulltex är vi glada att meddela att Sundqvist kommer att bli vår skandinaviska distributör från och med den första juli 2022. Sundqvist har varit vår partner i mer än 15 år och i samband med etableringen av deras verksamheter i Norge och Danmark ser vi en möjlighet att växa tillsammans. Vår önskan är att kunna erbjuda kunderna en mer personlig service och att varumärket marknadsförs på bästa sätt i varje land.

Pulltex mest kända produkt är vinöppnaren Pulltaps som, tack vare sitt smarta flaskstöd, gör det möjligt att dra ut vinkorken utan att förstöra eller böja den. I sortimentet finns även karaffer, vinkylare, droppkorkar och andra praktiska dryckestillbehör. Det är ingen slump att Pulltex älskas av sommelierer och bartenders runt om i världen.

Jenny Gyllmez, CEO för Sundqvists norska och danska verksamheter, har stor tilltro till lanseringen av Pulltex på de nya marknaderna.

–Med moderbolagets erfarenhet av varumärket på den svenska marknaden kommer vi att ta oss an tidigare Pulltex-kunder på våra nya marknader och inom kort även finnas i nya kanaler där varumärket har sin givna plats. Pulltex är ett premiumvarumärke som passar väl in i våra portföljer i Norge och Danmark och som kommer ge våra kunder mycket goda möjligheter, sammanfattar hon.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING